Gretzky: Tím NHL v Las Vegas bude veľmi úspešný

Legendárny Wayne Gretzky sa objavil v Las Vegas, kde, samozrejme, neunikol pozornosti novinárov. A nemohlo ich zaujímať viac nič iné ako jeho pohľad na tím Vegas Golden Knights.

Gretzky skonštatoval, že je nadšený z toho, že sa do NHL pripojí 31. tím. Navyše, je optimistom, pokiaľ ide o vyhliadky hokejového klubu v „meste hriechu“ z púštneho štátu Nevada.

„Myslím si, že to tu bude veľmi úspešné,“ skonštatoval Gretzky pre Sportsnet. „Generálny manažér George McPhee je jedným z najtvrdšie pracujúcich ľudí, ktorých sme v našom športe mali. Myslím si, že to dopadne dobre.“

Gretzky tiež poukázal na to, že Golden Knights hrá do karát aj rozširovací draft, ktorý mu v tomto roku dá lepšiu šancu vyskladať solídne mužstvo ako mali tímy v minulosti. Myslí si, že je to aj správne, aby z tímu nebol len fackovací panák a neubralo to na entuziazme.

„Las Vegas dostane príležitosť vybrať si niekoľko skvelých hráčov zo všetkých 30 tímov. Bolo dôležité pripraviť aspoň z polovice decentný tím namiesto toho, aby boli najhorším tímom a po dvoch rokoch sa začalo hovoriť, že Las Vegas nie je hokejové mesto,“ povedal Gretzky.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 16. 03. 2017 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL