Bude to zaujímavé: Boj o najproduktívnejšieho Slováka sa zamotáva

Ešte pred pár týždňami to vyzeralo tak, že boj o najproduktívnejšieho Slováka sezóny 2016/17 bude medzi dvoma spoluhráčmi z Chicaga, Mariánom Hossom a Richardom Pánikom. Nedávne vydarené obdobie Tomáša Tatara však situáciu zamotalo.

Tatar, ktorý ovládol bodovanie Slovákov v minulom roku po štyroch sezónach, v ktorých kraľoval Hossa, nazbieral v posledných piatich zápasoch sedem bodov za päť gólov a dve asistencie. Po víkende tak má na konte 38 bodov.

Útočník Red Wings je momentálne na druhom mieste slovenskej produktivity. Rozdiel medzi prvým a tretím hráčom je však len jednobodový. Na čele je Hossa s 39 bodmi, tretí je Pánik s 38 bodmi. Martinský rodák strelil o jeden gól menej ako Tatar.

Menšiu nevýhodu budú mať v tomto boji Hossa s Pánikom, pretože Chicago odohrá už len desať zápasov. Hossa je pritom zranený a pred play-off by mohli kľúčoví hráči dostať ešte aspoň v jednom dueli voľno. Detroit, ktorý už o postup nehrá, odohrá o dva zápasy viac.

Podľa matematických nábehov by mal ako najproduktívnejší Slovák skončiť Hossa so 45 bodmi. Druhý by skončil Tatar so 44 bodmi a tretí Pánik s rovnakým počtom bodov ako Tatar.

Je to však len matematika, ktorá napríklad nezohľadňuje to, že Hossa je v ostatnej dobe z tria najmenej produktívny a trápi ho spomínané zranenie.

Aj pre rôzne okolnosti bude tento súboj ešte zaujímavý. Tiež bude zaujímavé sledovať, či bude pokračovať trend v poklese bodov najproduktívnejšieho Slováka. Sú náznaky toho, že by tomu tak byť nemuselo. Vlani získal Tatar 45 bodov.

 
Aktuálne
Nábeh
 
Z
G
A
B
Z
G
A
B
Marián Hossa
64
22
17
39
74
25
20
45
Tomáš Tatar
70
20
18
38
82
23
21
44
Richard Pánik
72
19
19
38
82
22
22
44





Autor: Jozef Struhár | Vydané: 20. 03. 2017 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL