Halák bude k dispozícii Vegas. Dres však zrejme nezmení

Slovenský brankár Jaroslav Halák má za sebou sezónu ako na hojdačke. Sťažoval sa na systém s troma brankármi a požiadal o výmenu. Tá sa nezrealizovala a on skončil na „farme“. Nakoniec takmer pomohol Islanders dostať sa do play-off.

V júni sa uskutoční špeciálny rozširovací draft, na ktorom si bude vyberať tím Vegas Golden Knights svojich prvých hráčov. Každý z ostatných tímov si môže chrániť len jedného brankára a podľa Arthura Staplea z Newsday to bude na Long Islande zrejme Thomas Greiss.

Halák tak bude nechránený, no pravdepodobne aj tak zostane súčasťou newyorského tímu. Jeho plat 4,5 milióna dolárov ročne a rok zostávajúci v zmluve nelákal tímy, keď sa ho Garth Snow snažil vymeniť. S Vegas by to malo byť podobné, najmä keď budú mať Golden Knights k dispozícii veľa kvalitných alternatív.

V lete sa neobmedzeným voľným hráčom stane J-F Berube, u ktorého sa očakáva odchod z newyorského tímu. Ten má v systéme ešte pár nádejných brankárov, no nebude prekvapujúce, ak v budúcej sezóne vytvoria tandem v prvom tíme Greiss s Halákom.

„Mám rád chlapcov, ktorí tu pôsobia. Milujem chytanie za tento tím. Ak by sa tak stalo, budem stopercentne pripravený a odhodlaný tvrdo pracovať. Bez ohľadu na to, kde budem pôsobiť, či to bude tu alebo niekde inde, budem sa snažiť robiť to najlepšie, čo viem,“ poznamenal Halák.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 19. 04. 2017 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL