Stastny je na tom opäť lepšie. Bude hrať v sobotu?

Center tímu St. Louis Blues, Paul Stastny, by mohol byť svojmu tímu k dispozícii v sobotnom piatom zápase série proti tímu Minnesota Wild, ktorý bude po druhý raz bojovať o prežitie.

Stastny nehral od 21. marca, keď utrpel zranenie nohy po tom, čo ho do nej trafil spoluhráč Vladimir Tarasenko. Od soboty korčuľoval každý deň a vo štvrtok absolvoval svoj tretí tímový tréning. Po ňom povedal, že sa cíti omnoho lepšie.

„Cítim sa omnoho lepšie ako sa možno čakalo. Ja som v skutočnosti nemal radšej žiadne očakávania. Chcem len chodiť každý deň na ľad a tak k tomu pristupujem. Každým ďalším pobytom na ľade sa cítim lepšie a lepšie,“ poznamenal Stastny pre AP.

Tréner Mike Yeo nepotvrdil, či sa jeho zverenec v sobotnom zápase vráti a povedal, že jeho stav bude aj naďalej posudzovaný na dennej báze. Veľa však naznačí už piatkový tréning, po ktorom by sa malo zhodnotiť, či bude hrať alebo nie.

Stastnyho návrat by bol impulzom pre ofenzívu Blues, ktorá strelila doteraz v priemere len 1,5 gólu na zápas, ak nerátame gól do prázdnej brány. Tarasenko, jeho spoluhráč z prvého útoku, doteraz neskóroval a zaznamenal len dve asistencie.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 21. 04. 2017 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL