Môže ho to mrzieť. Obranca Colorada sa kuriózne vyradil z MS

Zdá sa, že smola jeho tímu Colorado Avalanche ho prenasleduje aj po hroznej sezóne v NHL. Tyson Barrie viedol bodovanie obrancov na MS 2017, kým sa vlastnou hlúposťou nepripravil o možnosť získať titul s reprezentáciou Kanady.

Dvadsaťpäťročný Barrie nazbieral v prvých troch zápasoch na turnaji sedem bodov za dva góly a päť asistencií, s ktorými je naďalej s prehľadom najproduktívnejším obrancom. Ďalšie duely však už neodohrá.

Darren Dreger z TSN informoval, že rodák z Victorie si zranil nohu počas zápasenia so spoluhráčom na hotelovej izbe. Z preventívnych dôvodov musel následne šampionát opustiť a prišiel tak o šancu získať svoju druhú zlatú medailu v kariére po roku 2015.

Vo štvrtom zápase Kanady proti Francúzsku nahradil Barrieho v zostave obranca Metallurgu Magnitogorsk Chris Lee. Pripísal si v ňom asistenciu pri výhre 3:2. Stal sa len druhým hráčom KHL, ktorý hral v kanadskom drese na MS po Joelovi Kwiatkowskom (2009).

Ku kanadskému tímu sa neskôr pripojil aj zadák St. Louis Blues Colton Parayko, ktorý vypadol v druhom kole play-off s Nashville.


Autor: Marián Masaryk | Vydané: 13. 05. 2017 | Rubrika: Reprezentácia


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL