Nová zmluva pre McDavida je letnou prioritou Oilers

Podpísanie novej zmluvy s hviezdnym kapitánom Connorom McDavidom bude počas tohto leta prioritou číslo jeden pre generálneho manažéra tímu Edmonton Oilers, Petera Chiarelliho.

McDavid má vo svojej nováčikovskej zmluve platný ešte jeden rok a po budúcej sezóne by sa mohol stať obmedzeným voľným hráčom. Chiarelli ho chce mať pod zmluvou čo najskôr, aby mohol s pokojom riešiť aj podpisy iných hráčov, vrátane útočníka Leona Draisaitla.

„Nemôžeme oficiálne podpísať zmluvu s Connorom až do 1. júla, ale najskôr si upíšeme Connora a potom Leona. Potom budeme mať množstvo ďalších hráčov, ktorých by sme radi mali naspäť. Najskôr však musím vyriešiť týchto dvoch,“ poznamenal Chiarelli pre AP.

Dvadsaťročný McDavid viedol tento rok kanadské bodovanie ligy so 100 bodmi (30 gólov, 70 asistencií) a je finalistom na Hartovu trofej. Jeho aktuálna zmluva má ročnú hodnotu 3,78 milióna dolárov, ale plat zaťažuje len sumou 925 000 dolárov ročne.

Chiarelli neočakáva v rokovaniach žiadne problémy. S McDavida sa stáva ikona Oilers a spolu s Draisaitlom sú spokojní s tým, kam tím smeruje.

Zmluva v tomto roku končí až 12 hráčom Oilers. Obmedzenými voľnými hráčmi budú okrem Draisaitla aj Zack Kassian, Jujhar Khaira, Iiro Pakarinen, Anton Lander a Griffin Reinhart. Neobmedzenými voľnými hráčmi sa môžu stať David Desharnais, Matt Hendricks, Tyler Pitlick, Kris Russel, Eric Gryba a Andrew Ference.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 17. 05. 2017 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL