Cehlárikov tím bude od piatku bojovať o finále AHL

Finalistov v Západnej konferencii sme už pár dní poznali, no o zložení finále Východnej konferencie sa rozhodlo až v stredu, keď spečatili postup oba tímy. A práve tie otvoria tretie kolo play-off nižšej AHL v piatok.

Na východe bude favoritom Syracuse, ktoré bolo prvým tímom Severnej divízie a bude mať v sérii proti Providence výhodu domáceho prostredia. Tím zraneného Petra Cehlárika totiž postúpil do play-off ako štvrtý tím Atlantickej divízie.

Oba tímy potrebovali v druhom kole na vyradenie svojich súperov maximálny počet zápasov. Crunch vyradili Toronto a Bruins si poradili s vyššie nasadeným Hershey. Obaja finalisti vyhrali v základnej časti po jednom vzájomnom zápase.

The @AHLBruins and the @SyracuseCrunch battle it out for the East title. Game 1 this Friday. #PROvsSYR pic.twitter.com/SjabFdRaR1

— AHL (@TheAHL) May 18, 2017

Série druhého kola v Západnej konferencii boli podstatne jednoznačnejšie. San Jose v kalifornskom derby so San Diegom uspelo 4:1 na zápasy a rovnakým pomerom sa skončila séria, v ktorej Gran Rapids vyradilo vyššie nasadené Chicago.

Barracuda a Griffins sa v play-off stretnú po prvýkrát, ale v základnej časti sa tento rok stretli dvakrát. Kalifornský tím vyhral oba zápasy, jeden 4:1 a druhý 1:0 po samostatných nájazdoch. Bude aj papierovým favoritom v boji o finále Calderovho pohára.

It's @griffinshockey and the @sjbarracuda battling it out for the Western Conference title. #SJvsGR pic.twitter.com/SjfRwL4HfH

— AHL (@TheAHL) May 14, 2017

V kanadskom bodovaní zostal na čele Ryan Carpenter zo San Jose, ktorý má na konte 13 bodov za sedem gólov a šesť asistencií. Cehlárikov spoluhráč Danton Heinen zostal druhý, keď v 12 zápasoch zaznamenal 12 bodov. Na tretie miesto sa vyšvihol Eric Condra zo Syracuse.

Kým medzi korčuliarmi sú v prvej trojke hráči stále v hre, medzi trio najlepších brankárov sa radia muži, ktorých tímy už z play-off vypadli. Z účastníkov tretieho kola je na tom najlepšie Zane McIntyre z Providence s 92,1% úspešnosťou zákrokov.

P Meno (tím) Z G A B TM
1. Ryan Carpenter (San Jose) 10 7 6 13 4
2. Danton Heinen (Providence) 12 5 7 12 0
3. Eric Condra (Syracuse) 11 4 7 11 12
...
209. Peter Cehlárik (Providence) 2 0 1 1 2

P Meno (tím) Z GAA %Úsp ČK
1. Jordan Binnington (Chicago) 2 1,86 95,0% 0
2. Jack Campbell (Ontario) 5 1,70 93,4% 0
3. Pheonix Copley (Hershey) 9 2,13 93,3% 1



Autor: Jozef Struhár | Vydané: 18. 05. 2017 | Rubrika: AHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL