Rana pre Predators: Johansen si v play-off už nezahrá

Nádeje tímu Nashville Predators na zisk Stanleyho pohára dostali v piatok veľkú ranu. Center prvého útoku Ryan Johansen absolvoval operáciu, po ktorej si už v tomto ročníku s určitosťou nezahrá.

Johansen utrpel zranenie ľavého stehna vo štvrtkovom štvrtom zápase série finále Západnej konferencie proti Anaheimu, ktoré si vyžiadalo okamžitý zákrok chirurgov. Z neho sa hráč bude zotavovať dva až tri mesiace.

Nie je známe, kedy sa dvadsaťštyriročný hokejista zranil, no hral aj krátko predtým, ako Corey Perry rozhodol duel gólom v predĺžení. Počas celej série sa sťažoval na to, že ho neustále osekával Ryan Kesler.

Johansen zaznamenal v tohtoročnom play-off tri góly a desať asistencií v 13 zápasoch. Doslova ťahal ofenzívu Predators vpred. Tí sa s tým teraz budú musieť vyrovnať v sérii, ktorá je po štyroch zápasoch vyrovnaná.

Nashvillu by pritom v sobotnom zápase mohol chýbať aj ďalší center. Vo štvrtkovom zápase totiž utrpel nešpecifikované zranenie aj Mike Fisher, o ktorého stave však tréner Peter Laviolette nepodal žiadne novinky. Tridsaťšesťročný veterán v play-off ešte nebodoval, ale hráva v priemere 17 minút na zápas.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 20. 05. 2017 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL