Strome je pripravený na nový začiatok v Edmontone

Edmonton počas leta vymenil útočníka Jordana Eberleho do tímu New York Islanders, pričom za neho získal útočníka Ryana Stromea. Ten pritom nechce byť len nástrojom, ktorým si Oilers prečistili platový rozpočet.

Aj napriek slabšej sezóne Eberle zaznamenal 20 gólov a 51 bodov. Strome počas štyroch sezón v lige nikdy nestrelil viac ako 17 gólov a 50-bodovú hranicu dosiahol len raz. Kým Eberle doteraz zaznamenal v priemere 0,75 bodu na zápas, Strome 0,48.

Najväčšou výhodou výmeny pre Oilers bolo ušetrenie miesta v platovom strope – kým Eberleho „cap-hit“ je až 6 miliónov dolárov, Strome zaťažuje rozpočet iba sumou 2,5 milióna amerických dolárov. Dvadsaťštyriročný Kanaďan však nechce, aby jeho výmena bola len o tom. Na nový začiatok v Edmontone sa teší a je pripravený pomôcť mladému tímu k úspechom.

„Myslím si, že s toľkými vrcholmi a pádmi v mojej kariére som sa určite naučil zvládať nepriazeň. Bolo toho na mňa hádzaného veľa a musel som si kadečím prejsť. Určite sa už viac necítim ako nováčik, ale táto výmena je pre mňa dobrou príležitosťou a ľudia sú nadšení, že ma majú, takže to bude dobré. Pozerám sa na to len optimisticky,“ poznamenal Strome pre Edmonton Journal.

„Bude tam, samozrejme, tlak. Keď ste vymenení a niekto vložil svoj čas, peniaze a snahu, aby vás získal, tak tam vždy budú tlak a očakávania. Pre mňa to však nebude nič iné, len snaha chodiť každý deň na štadión, snažiť sa zaslúžiť si svoj plat a pomáhať tímu k výhram. Som nadšený, že som v tíme, ktorý má tak blízko k víťazeniu. “


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 07. 08. 2017 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL