Budú Red Wings nútení urobiť výmenu? S Athanasiouom neustále komunikujú

Tím Detroit Red Wings má ešte jedného hráča, s ktorým musí podpísať novú zmluvu a zároveň sa ho dotýka veľký problém s platovým stropom.

Red Wings ešte stále nemajú pod zmluvou útočníka Andreasa Athanasioua, pričom generálny manažér Ken Holland prezradil, že s agentom obmedzeného voľného hráča komunikuje neustále. „Mal som množstvo ponúk. Pokračujeme v rozhovoroch,“ uviedol pre MLive.

Jeden z najrýchlejších mladíkov Red Wings má za sebou nováčikovskú zmluvu a nová by mu mohla vyniesť okolo 1,5 milióna amerických dolárov ročne. Za bežných okolností by to pre Detroit problémom nebola, no je tu otázka platového stropu.

Ak by boli všetci zdraví, podľa Hollanda by tím bol na začiatku ročníka jemne nad 75-miliónovou hranicou. To by mohlo Red Wings prinútiť urobiť výmenu alebo umiestniť niektorého z hráčov na waiver listinu. Generálny manažér má momentálne v pláne čakať, ako sa všetko vyvinie v tréningovom kempe.

Po podpise Tomáša Tatara je Detroit skoro štyri milióny nad platovým stropom. Očakáva sa, že sa 3,95 milióna amerických dolárov zbaví umiestnením veterána Johana Franzena na listinu dlhodobo zranených hráčov. Potom je tu však ešte podpis Athanasioua, ktorý pravdepodobnosť výmeny zvyšuje.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 09. 08. 2017 | Rubrika: Špekulácie


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL