Sebavedomý Réway sa pripravuje na boj o miesto v Montreale

Slovenský útočník Martin Réway má za sebou náročné obdobie a pre zdravotné problémy vynechal celú sezónu. Už sa však pripravuje na návrat a verí, že bude mať šancu dostať sa do tímu Montreal Canadiens.

„Aj napriek tomu všetkému by som to chcel dokázať. Samozrejme viem, že to nebude jednoduché, ale verím vo svoje schopnosti a v to, že môžem tomu tímu niečo ponúknuť,“ povedal Réway pre hokej.cz.

Po dlhej pauze trénuje pražský rodák podstatne tvrdšie ako kedykoľvek predtým. Tak ako zvykol v minulých rokoch, aj teraz uprednostňuje prípravu s hokejistami Banskej Bystrice.

„Trénujem už dlhšie. Mám, pochopiteľne, dlhšiu letnú prípravu ako ostatní chalani, musím to dobehnúť. Predsa len ten rok bude asi cítiť. Ešte by som mal trénovať nejaké tri alebo štyri týždne a tým letnú prípravu ukončím,“ priznal Réway.

Už o mesiac bude čakať Réwaya odlet do Kanady, kde absolvuje tréningový kemp Canadiens. S prístupom tímu, ktorý mu počas jeho ťažkých chvíľ veril a vyjadroval podporu, je spokojný, a preto má aj o čosi vyššiu motiváciu.

„Teším sa na novú sezónu a na to, že tú dôveru môžem vrátiť,“ poznamenal Réway, ktorý by v prípade zotrvania v Európe mohol pomýšľať na štart na Zimných olympijských hrách 2018. Ak by sa do prvého tímu neprebojoval, pravdepodobne i tak zostane v zámorí.

„Je to lákadlo, ale nemyslím si, že by som s tým niečo mohol urobiť. Som pod zmluvou a neviem, či by bola možnosť uvoľniť ma do Európy. V prípade, že sa do prvého tímu nedostanem, pravdepodobne by som išiel na farmu,“ dodal Réway.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 09. 08. 2017 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL