Jágr: Nečakal som, že bude také ťažké nájsť prácu

Legendárny Jaromír Jágr v stredu priznal, že nečakal takýto priebeh leta. Nečakal, že v tomto bode bude ešte stále bez zmluvy a že jej podpis v rámci NHL bude taký náročný.

„Najnáročnejšie diskusie som mal s Kladnom, pretože Kladno má rozumného majiteľa, ktorý vie, čo chce,“ žartoval Jágr, ktorý vlastní tím z rodného mesta. „Nie, vážne, nemám tušenie. Nechávam to na mojom agentovi. Je pár tímov NHL, ktoré ukázali záujem, ale zatiaľ nejde o nič špecifické.“

Štyridsaťpäťročný pravý krídelník zaznamenal 46 bodov za 16 gólov a 30 asistencií v 82 dueloch, ktoré odohral v minulej sezóne za tím Florida Panthers. V historických štatistikách je druhý s 1914 bodmi i s 1711 zápasmi. Kým bodový rekord neprekoná, k tomu druhému mu chýba odohrať len 56 zápasov.

„Nerozmýšľam o celkovom počte odohraných zápasov NHL. Je pravda, že keď som sa vracal do NHL, povedal som si, že by som veľmi chcel dosiahnuť 2000 bodov, ale od toho mám stále ďaleko. Neočakával som, že bude tento rok také ťažké nájsť prácu,“ uviedol pre ligovú stránku.

Šesť týždňov od otvorenia trhu s voľnými hráčmi ešte veterán netuší, či bude hrať v NHL, KHL alebo v Čechách. Ak by zostal doma, hral by v druhej najvyššej súťaži za Kladno s tým, že by si nechával otvorené dvierka pre podpis zmluvy s tímom NHL počas ročníka. Stále však dúfa, že zmluvu podpíše ešte pred štartom sezóny. Nič však nechce ani siliť.

„Najdôležitejšie pre mňa je, aby som videl od tímu vážny záujem. Čím väčší je záujem tímu, tým budem mať väčšiu šancu, že dostanem významnejšiu úlohu v tíme,“ povedal Jágr, ktorý by sa zmieril aj s pozíciou v druhom či treťom útoku. „Viem dobre, že už nie som hráčom, ktorým som bol pred 10 alebo 15 rokmi, keď som bol schopný sám vyhrávať zápasy.“


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 10. 08. 2017 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL