Päť tímov, ktoré by mohli byť zlé ako Avalanche v minulej sezóne

Tím Colorado Avalanche má za sebou jednu z najhorších sezón modernej histórie NHL. Bola to tragédia a je len ťažké si predstaviť, že by sa niečo také mohlo zopakovať aj v budúcej sezóne. Napriek tomu je však niekoľko adeptov, ktorí by mohli podobne ťažký ročník zažiť.

Sean McIndoe z televízie Sportsnet urobil zoznam piatich tímov, ktoré by mohli v novej sezóne napodobniť Avalanche. Tímov, ktoré by mohli zažiť svoj vlastný kolaps a vlani pritom nazbierali viac ako 70 bodov. V zozname teda nefiguruje ani nováčik súťaže, tím Vegas Golden Knights.

1. NEW YORK ISLANDERS
V zozname piatich tímov sú na tom najlepšie v tabuľkovom postavení minulej sezóny. Ak však John Tavares vstúpi do sezóny bez novej zmluvy, mohol by spôsobiť rozptýlenie, ktoré by mohlo byť ešte väčšie, ak by tím zažil na ľade menej úspešné obdobie. Každý má ešte v pamäti napätú brankársku situáciu, nad ktorou bude otáznik aj teraz. Navyše, obrana prišla o Travisa Hamonica. Islanders sú pritom v Metropolitnej divízii, ktorá by mohla byť ešte silnejšia ako v poslednej sezóne.

2. FLORIDA PANTHERS
Florida je záhadný tím. Ešte pred rokom sa tešil z divízneho titulu, v poslednej sezóne sa trápil. Ako to bude v novom ročníku? Nikto nevie. Na papieri má tím dobré mladé mužstvo, no kroky vedenia v lete boli trochu zvláštne. Navyše, na lavičke stojí zelenáč medzi hlavnými trénermi a v bráne 38-ročný veterán. Problémom by mohlo byť to, ak by pri pomalšom začiatku sezóny začal panikáriť manažment. Ten totiž za ostatný rok urobil už niekoľko zvláštnych ťahov a v arzenáli by mohol mať ďalšie.

3. WINNIPEG JETS
Winnipeg urobil dobrú prácu v draftovaní a rozvoji svojich hráčov, ale generálny manažér dlhodobo odmieta urobiť väčšiu výmenu a trh nie je taký lákavý, aby prilákal voľných hráčov. To by sa mohlo odzrkadliť na úspechoch Jets, ktorí by už mohli byť unavení z toho, že sa pravidelne nedokážu prebojovať do play-off. A ako sa vyriešil brankársky problém? Steveom Masonom, ktorý má za sebou aj úspešné obdobia, ale nepatrí medzi brankárov, ktorí sú známi svojou stabilitou.

4. BUFFALO SABRES
Sabres majú za sebou ďalší ročník, ktorý sa skončil sklamaním. Spomedzi menovaných tímov v ňom mali najhoršiu bilanciu. Podobne ako Avalanche, aj oni majú mladé jadro hráčov, ktorí nepodávali také výkony, aké by mohli. Otázny je stav obrany, zdravie brankárov a to, ako sa so situáciou vyrovná nový tréner, ktorý predtým v NHL hlavného kormidelníka ešte nikdy nerobil.

5. DETROIT RED WINGS
Zo všetkých tímov v tomto zozname je najväčším kandidátom na prepad práve Detroit, ktorý v minulej sezóne ukončil 25-ročnú sériu účastí v play-off. Na papieri nejde o príliš dobrý tím a navyše, je plný zlých kontraktov. Ken Holland nechce robiť tvrdú prestavbu, ale ak by sa tímu nedarilo, možno by k nej mohol byť prinútený.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 10. 08. 2017 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL