Wennberg je stále bez zmluvy. Mladík je však optimistom

Alexander Wennberg by mal najradšej už podpísaný nový kontrakt s tímom Columbus Blue Jackets, ale napriek tomu, že sa tak ešte nestalo, zachováva si chladnú hlavu a je si istý, že nakoniec sa nová zmluva stane realitou.

Obmedzený voľný hráč, ktorý v septembri oslávi 23. narodeniny, sa neobáva toho, že by nový kontrakt nepodpísal včas na to, aby mohol naskočiť do septembrového tréningového kempu.

„Nakoniec sa to vyrieši. Napriek tomu, že musím čakať dlhšie ako som chcel, beriem to ako súčasť tohto biznisu. Nemôžete si to skutočne brať k srdcu. Momentálne sa koncentrujem na tréningy a na budúcu sezónu, zmluva sa vyrieši časom. Príliš sa nestresujem,“ poznamenal Wennberg pre ligový web.

Mladý Švéd má za sebou ročník, v ktorom si vytvoril osobné maximá s 13 gólmi a 46 asistenciami. Bol kľúčovou súčasťou najúspešnejšej sezóny v klubovej histórii a pravdepodobne bude aj v novej sezóne centrom prvého útoku. Nebol by proti, ak by podpísal aj zmluvu, ktorá by ho k tímu priviazala na dlhšie obdobie.

„Vždy sa dá diskutovať o odlišných veciach. Dlhodobý kontrakt, krátkodobý kontrakt... Momentálne sa snažíme navzájom trochu vycítiť, čo každá strana chce. Samozrejme, dlhodobý kontrakt je dobrá možnosť, ale musíme si počkať a uvidíme,“ pokračoval Wennberg, ktorý sa chce naďalej zlepšovať.

„Chcem byť skutočne dobrým hráčom pre túto ligu a ak ním chcete byť, musíte neustále pracovať a v každom zápase sa snažiť. Cítim, že v minulej sezóne som mal zápasy, v ktorých som nehral tak ako som chcel. V tom sa chcem zlepšiť. Chcem podávať vyrovnané výkony a robiť si svoju prácu. Ak by sa mi podarilo zlepšiť, bolo by to plus pre mňa i pre tím.“


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 11. 08. 2017 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL