Richardson je pripravený po dlhej dobe hrať

Skúsený útočník Brad Richardson je už pripravený hrať. Po zlomenine nohy, ak sa nestane nič neočakávané, by si tak mal obliecť dres tímu Arizona Coyotes už v otváracom zápase sezóny. To bude presne 11 mesiacov od jeho posledného vystúpenia v lige.

Richardson utrpel zlomeninu dvoch kostí v nohe – holennej a predkolennej – v novembrovom zápase proti Vancouveru. Do akcie sa snažil vrátiť ešte na konci uplynulej sezóny, ale neprestávajúca bolesť mu v tom nakoniec zabránila. Teraz sa však cíti už dobre.

„Ak by sa tréningový kemp začal zajtra, bol by som tam,“ ubezpečil pre klubový web. „Cítim sa úplne odlišne ako pred štyrmi mesiacmi. Pravdepodobne potrebujem len trochu viac času na ľade, ale cítim sa skutočne dobre a pripravený hrať.“

„Najťažšie bolo posilniť znova moju nohu a zaistiť, že bude opäť ako normálna. Do toho investujem veľa hodín. Možno mi bude ešte chvíľu trvať, kým sa budem cítiť sebaisto, ale myslím si, že sa tak nakoniec stane.“

Ako tridsaťdvaročný veterán bude Richardson v ročníku 2017/18 najstarším hráčom Coyotes. Mladíkom bude lídrom so skúsenosťami zo 607 zápasov NHL, čo môže byť cenná vec pre tak mladú zostavu.




Autor: Jozef Struhár | Vydané: 12. 08. 2017 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL