Budaj verí v úspešný ročník. S Andrejom máme dobrú dynamiku, tvrdí

Slovenský brankár Peter Budaj má už za sebou niekoľko neformálnych tréningov so spoluhráčmi z tímu Tampa Bay Lightning. Po tom, čo v lete presťahoval na Floridu svoju rodinu, je už šťastný z toho, že môže byť opäť na ľade.

„Cítil som sa celkom dobre. Som nadšený, že som späť. Myslím si, že tie prvé tréningy sú trochu ťažšie, cítite sa trochu rozpačito vo svojom výstroji, ale to pominie. Na ľade som sa cítil dobre, chlapci pracovali tvrdo, dostávame sa pomaly do formy, ja som mohol vidieť puk... Som pred novou sezónou nadšený,“ povedal Budaj.

Banskobystrický rodák strávil záver minulej sezóny v Tampe po tom, čo ho do nej vymenilo Los Angeles. Počas krátkeho pôsobenia robil to, čo sa od neho bude očakávať v nasledujúcich dvoch ročníkoch – kryl chrbát mladému Rusovi Andrejovi Vasilevskému, ktorému sa bude nažiť pomôcť stať sa spoľahlivou jednotkou.

„Je to skvelý chlapec, tvrdo pracuje a je veľmi súťaživý. Chce byť najlepší a to je na ňom úžasné. Hlavne na konci sezóny, keď som tu už bol, chytal veľmi dobre a takmer nás dostal do play-off. Nedostali sme sa tam, ale bola to pre neho dobrá skúsenosť . Myslím si, že sa bude len zlepšovať. Chce tvrdo pracovať, chce bojovať a je to dobrý žiak. Snažíme sa navzájom na seba tlačiť. On pracuje tvrdo, ja pracujem tvrdo. Máme medzi sebou dobrú dynamiku a ja si to užívam,“ skonštatoval Budaj.

Tampa urobila v lete niekoľko zmien s cieľom vrátiť sa v novej sezóne do play-off. To je aj Budajov cieľ, pričom verí, že Lightning majú dostatočne kvalitné mužstvo, aby sa im cieľ podarilo naplniť. Do sezóny vstúpi pozitívne naladený.

„Myslím si, že máme veľmi dobrý tím, ale to o sebe povie každý tím. Ja v to však naozaj verím. Myslím si, že tu všetci veríme, že môžeme niečo dokázať. Musíme len odviesť našu robotu a mať dobrý začiatok sezóny. V minulej sme mali skvelý koniec, ale to nestačilo. Musíte začať včas a rozbehnúť sa, lebo body sa neskôr získavajú ťažko. Uvedomujeme si to a pracujeme tvrdo, aby sme na začiatok sezóny boli pripravení,“ dodal Budaj.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 03. 09. 2017 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL