Zdeno Chára nie je pripravený zavesiť korčule na klinec

Slovenský obranca Zdeno Chára je momentálne jeden z dvoch štyridsiatnikov v zostavách tímov NHL. Napriek tomu kapitán tímu Boston Bruins ešte nad koncom kariéry ani neuvažuje.

Trenčiansky rodák oslávil v marci tohto roka svoje 40. narodeniny. Pri možnej absencii Jaromíra Jágra by mohol byť len po Mattovi Cullenovi druhým hráčom po štyridsiatke v súťaži. Sezóna 2017/18 však určite nebude jeho poslednou.

„Určite chcem hrať aj po tejto sezóne,“ povedal Chára pre televíziu CSN. „Je skutočne ťažké to špecifikovať. Niektorí ľudia to dokážu, iní nie. Ja chcem pokračovať v hraní aj po tejto sezóne. Tento šport veľmi milujem. Tým som sa nikdy netajil. Chcem zostať s Bruins a pokračovať v hraní.“

Kým Chára túži po návrate do ligy aj v sezóne 2018/19, nič nemá garantované. Vstupuje totiž do posledného roka svojej sedemročnej zmluvy, ktorú podpísal ešte v roku 2011. Nový kontrakt však počas ročníka nebude v centre jeho záujmu.

„Milujem tento šport, milujem na ňom všetko. Zbožňujem tú obetu, zbožňujem tréningy. Je veľa vecí, ktoré sú pozitívne pri hraní v NHL. V mojom veku sa pozerám na to, čo ešte dokážem robiť a skutočne si to užívam. Chcem sa naďalej zlepšovať a hrať tak dlho, ako budem môcť,“ skonštatoval Chára.

Chára v minulej sezóne zaznamenal 10 gólov a 29 bodov v 75 zápasoch. Hrával v priemere 23 a pol minúty na zápas a napriek pokročilému veku bol v Bostone stále obrancom číslo 1. Novú energiu mu dodali aj mladíci Brandon Carlo a Charlie McAvoy, ktorí by mohli byť aj jeho synmi.

„Úprimne, po boku týchto mladíkov som si to užíval. Každý deň sa teším na príchod do haly a na to, že si s nimi zahrám. Zahŕňa to trochu učenia, trochu priateľstva a musíte mať medzi sebou aj vzájomný rešpekt, bez ohľadu na to, koľko zápasov ste v NHL odohrali. Či je to na ľade alebo mimo neho, kľúčová je komunikácia,“ poznamenal Chára.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 06. 09. 2017 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL