Réway je nadšený, že je späť v Montreale

Talentovaný útočník Martin Réway bol jednoducho šťastný už len z toho, že mohol byť vo štvrtok v quebeckom Brossarde na ľade spolu s ostatnými nádejami tímu Montreal Canadiens.

Dvadsaťdvaročný slovenský reprezentant vynechal celú minulú sezónu pre zdravotné problémy, no teraz je už pripravený na návrat a na boj o to, aby zaujal vedenie tímu, ktorý ho draftoval v roku 2013 vo štvrtom kole.

„Po dlhom čase je tu pre mňa skvelá príležitosť na návrat,“ povedal Réway pre CP. „Viem, že bude ťažké dostať sa späť na tú dráhu, ale na tréningoch tu pracujem tvrdo, snažím sa zlepšovať a dúfam, že to pôjde tak rýchlo, ako to bude možné.“

Canadiens boli už vlani zvedaví, ako by v konkurencii ostatných hráčov v ich kempe obstál nižší, ale šikovný útočník. Týždeň pred odletom do zámoria však lekári zistili problém. O rok neskôr bude tím viac zvedavý ako sa dlhá pauza odzrkadlí na hre ich nádeje.

Réway opísal rok pauzy ako nudný, snažil sa počas neho dohnať školské povinnosti a pozitívom bolo, že viac času strávil s rodinou. Inak sa však už nevedel dočkať návratu k hokeju. A hoci vo štvrtok nepôsobil na ľade najlepšie, nebolo to až také zlé ako čakal.

„Bol som prekvapený, že moje ruky na tom neboli až tak zle. Samozrejme, nohy, kondička, tie dobré neboli, no to je pochopiteľné po roku bez hrania,“ skonštatoval zmierený s tým, že ročník začne s najväčšou pravdepodobnosťou v nižšej AHL.

„Každým pobytom na ľade je to lepšie. Verím, že sa všetko vráti tam, kde to bolo. Niekedy sa v živote stanú veci, ktoré nemôžete zmeniť. Musíte s nimi bojovať. Ja som skutočne šťastný, že som to zvládol. Bola to pre mňa dobrá skúsenosť a dúfam, že nikto neuvidí rozdiel.“

Réway zámorským novinárom prezradil, že už neužíva žiadne lieky. Zároveň verí, že už problémy so srdcom mať nebude. Prvé zápasy odohrá už medzi piatkom a nedeľou, keď s mužstvom zelenáčov absolvuje turnaj nádejí. Samozrejme, my o nich budeme tradične informovať.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 08. 09. 2017 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL