Kto zo Slovákov zažije v novej sezóne debut v NHL?

A máme tu posledné odhalenie našej Letnej ankety, v ktorej sme sa pýtali aj na to, kto zo Slovákov podľa vás zažije debut v kanadsko-americkej NHL počas ročníka 2017/18. Komu verilo najviac spomedzi respondentov?

Návštevníci SlovakNHL.sk mali možnosť zaškrtnúť viac ako len jednu možnosť. Až 46,2 % opýtaných pritom verilo, že svoju premiéru v Národnej hokejovej lige zažije obranca Christián Jaroš, ktorý koncom mája podpísal vstupný kontrakt s tímom Ottawa Senators.

Generálny manažér kanadského tímu Pierre Dorion v lete povedal, že Jaroš je podľa neho na NHL pripravený. Mladý Košičan tiež do kempu nepríde s malými ambíciami. „Do kempu idem bojovať o šancu v prvom tíme Senators,“ povedal v júni pre denník Šport.

Druhý najvyšší počet hlasov, 23,8 %, dostal ďalší obranca pôvodom z Košíc, Erik Černák. Ten ešte vlani hrával v juniorskej OHL, no teraz bude hrať už medzi mužmi v organizácii Tampa Bay Lightning. Bude zaujímavé sledovať, či dokáže nakuknúť aj do profiligy.

Po ročnej nútenej pauze sa k hokeju vracia útočník Martin Réway, v ktorého debut v drese tímu Montreal Canadiens verí 16,2 % respondentov. Zvyšok príliš optimistický nie je. Podľa 13,8 % hlasujúcich v novej sezóne nezažije debut v NHL ani jeden Slovák.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 12. 09. 2017 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL