Cieľom Hollanda v novej sezóne je návrat do play-off

Tím Detroit Red Wings si po štvrťstoročí v sezóne 2016/17 nezahral v play-off. Generálny manažér Ken Holland nechce, aby sa z toho stal trend a verí, že sa v novom ročníku klub do bojov o Stanleyho pohár vráti.

Holland verí, že Red Wings dokážu odštartovať novú sériu účasti vďaka lepšiemu zdraviu, vylepšenej forme hráčov, ktorí sa vlani trápili a ziskom skúseného obrancu Trevora Daleyho. Tiež by pomohlo, ak by v NHL prerazil niekto z mladých nádejí.

„Od zavedenia platového stropu sme boli posledným tímom, ktorý sa nedostal do play-off. Každý v lige už v ňom chýbal, takže v súčasnosti je to už súčasť NHL,“ poznamenal Holland pre CP. „Teraz sa vraciame s cieľom pokúsiť sa a bojovať o miesto v play-off. Chceme byť najlepším tímom, akým môžeme byť.“

V minulej sezóne sa zranenia dotkli niekoľkých kľúčových hráčov, ktorých následne mladší neskúsení hráči nevedeli dostatočne nahradiť. Trápili ich aj presilové hry, v ktorých boli 27. tímom ligy a strieľanie gólov, v čom boli horšie len štyri mužstvá.

„V minulej sezóne sme nestrieľali dostatok gólov a nemôžem vám povedať, či ich v novom ročníku budeme strieľať viac. Určite však musí byť presilovka lepšia. Ak nestrelíte v presilovke gól a súper áno, je neskutočne zložité vyhrať dostatok zápasov na to, aby ste postúpili do play-off,“ skonštatoval Holland.

„Do tréningového kempu ideme s tým, že budeme bojovať o play-off, budeme v hre. V konferencii je to veľmi nabité a vieme, že aby sme boli lepší, budeme sa musieť zlepšiť zvnútra. Potrebujeme od mladíkov, aby urobili ďalší krok. Potrebujeme, aby sa hráči, ktorí sa v minulej sezóne trápili, spamätali.“


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 11. 09. 2017 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL