Marchandovi nebude prekážať, keď bude mať Pastrňák lukratívnejšiu zmluvu

Kontrakty môžu niekedy vyvolať napätie aj medzi spoluhráčmi v šatni. Hviezdny útočník Brad Marchand však tvrdí, že nič podobné sa v šatni Bostonu Bruins nestane, ak ho platovo predbehne mladík David Pastrňák.

Dvadsaťjedenročný český útočník je stále obmedzeným voľným hráčom, ale jeho agent komunikuje s Bruins každý deň s cieľom dohodnúť sa na novej osemročnej zmluve. A tá bude určite lukratívna.

„Všetci navzájom chceme, aby sme boli úspešní. Mal skvelý ročník a budeme spokojní s tým, s čím nakoniec skončí. Kontrakt, ktorý podpíše, mu prinesie veľa peňazí. Je to však fenomenálny hráč, má ešte len 21 rokov a pred sebou dlhú kariéru. Radi vidíme, ako uspejú aj ostatní,“ povedal Marchand pre Boston Herald.

Marchand podpísal osemročnú zmluvu minulý rok. Tá je pre platový rozpočet tímu prijateľná, keďže má hodnotu „len“ 49 miliónov amerických dolárov. Po jej podpise, navyše, kanadský útočník ukázal svoju cenu s 39 gólmi a 85 bodmi.

„Každá situácia je iná. Ja som nerokoval o to, o čo rokuje Pastrňák. Je to úplne na ňom. Dúfajme, že sa dohodnú. Je to skvelý hráč, bude tu dlho a bude veľkou súčasťou nášho tímu, takže ho chcete mať nablízku. Nechceme, aby to prerástlo cez jeho hlavu a cez hlavu nášho tímu. Radi by sme ho tu mali späť a som si istý, že sa na niečom už čoskoro dohodnú,“ poznamenal Marchand.

V prospech českého mladíka hrá aj smer, ktorým sa uberajú v NHL platové podmienky. Connor McDavid podpísal stomiliónový osemročný kontrakt a jeho spoluhráč Leon Draisaitl, ktorý sa viac hodí v prirovnaní k Pastrňákovi, zarobí ročne 8,5 milióna dolárov.

„Liga smeruje hore a platy sú čoraz vyššie a vyššie. Pozrite sa naokolo na niektoré zmluvy, ktoré v lete podpísali mladí chlapci. Pred troma alebo štyrmi rokmi to tu také nebolo. Navzájom si to však prajeme a to, čo získa Pastrňák, pomôže získať viac inému hráčovi. Takto to jednoducho chodí,“ doplnil Marchand.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 12. 09. 2017 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL