Ovečkin hetrikom zavelil k víťaznému obratu Capitals + video

Tím Washington Capitals prehrával v otváracom zápase sezóny v Ottawe až trikrát, ale kapitán Alex Ovečkin ukázal svoje schopnosti. Strelil tri góly a neskôr premenil aj samostatný nájazd, čím výrazne prispel k výhre 5:4.

Oveckin

Tridsaťdvaročný ruský útočník najskôr v úvode tretej tretiny dvoma gólmi v rozmedzí 83 sekúnd vyrovnal stav z 1:3 na 3:3. v 51. minúte zmazal aj náskok Senators 4:3 a vynútil predĺženie. V nájazdovej lotérii neskôr premenil svoj pokus a zaslúžene sa stal prvou hviezdou zápasu.

„Je príjemné streliť hetrik, ale najdôležitejšie pre nás je, najmä po psychickej stránke, že sme dokázali zvíťaziť. Myslím si, že našej formácii sa dnes darilo. Dobre sme pracovali s pukom a komunikovali medzi sebou, čo prinieslo úžitok,“ povedal moskovský rodák pre CP.

Ovečkin strelil už svoj 18. hetrik v NHL a s 561 gólmi v kariére vyrovnal zápis Mikea Modana na 24. mieste historického poradia. Stal sa len druhým hráčom Capitals, ktorý skóroval trikrát v úvodnom zápase sezóny. Ako prvý to dokázal Michail Grabovskij (1. októbra 2013).




Autor: Marián Masaryk | Vydané: 06. 10. 2017 | Rubrika: Video


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL