Nový majiteľ Rockets chce do Houstonu priviesť aj NHL

Tilman Fertitta bol v utorok oficiálne predstavený ako nový majiteľ basketbalového tímu Houston Rockets z NBA. Reč však nebola len o basketbale. Padla aj na hokej a možný príchod tímu NHL do mesta.

Houston mal naposledy profesionálny tím v roku 2013, keď sa Houston Aeros ako záložný tím Minnesoty Wild presťahoval do Iowy. Fertitta by chcel hokej do Toyota Center prilákať naspäť, a to hneď hokej najvyššieho rangu.

„Tím NHL by som sem priviedol už zajtra, ale tu je nutná ešte práca,“ povedal podľa CBC. „Radi by sme mali aj iné udalosti v našej aréne. Chcem, aby Toyota Center bola plná 300 nocí v roku. Urobím všetko, čo môžem a čo bude dávať zmysel. Budeme agresívni? Áno. To je aj v mojej povahe.“

NHL sa rozrástla na 31 tímov a jeden na západe jej ešte chýba, aby bol medzi oboma konferenciami balans. Preto sa viac spájajú s ďalšou expanziou mestá ako je Seattle, Portland či práve Houston.

„Ak tu máme mať tím NHL, potrebujeme každý večer mať v hale 16 000 ľudí, ak nie 17 000, 18 000. Preto žiadam obyvateľov Houstonu, aby sa zaviazali pomôcť mi, pretože nič z tohto nemôže byť bez fanúšikov úspešné,“ dodal Fertitta.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 11. 10. 2017 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL