Jaroš svojím výkonom potešil. Nervozita z neho opadla rýchlo

Mladý slovenský obranca Christian Jaroš sa už v utorok stal 85. Slovákom, ktorý si zahral v kanadsko-americkej NHL. Svojmu tímu priniesol aj šťastie. Ottawa vyhrala prvý duel v sezóne, 3:2 po nájazdoch na ľade Vancouveru.

Dvadsaťjedenročný košický rodák zažíva svoju premiérovú sezónu v zámorí. V tréningovom kempe zaujal, no i tak bol poslaný do AHL, kde mal v Belleville čakať na svoju šancu. Tá prišla skôr ako sa čakalo pre zranenia v defenzíve Ottawy.

Jaroš, ktorý je v lige 24. obrancom zo Slovenska, odohral ako siedmy obranca síce len 6 minút a 22 sekúnd, no prezentoval sa počas nich troma bodyčekmi a spoľahlivým výkonom. Ukázal ním, že na NHL má.

Šikovný mladík ukázal aj to, že mu roky vo Švédsku pomohli a zachoval si chladnú hlavu, aj keď ho po jednom z bodyčekov súper provokoval. On sa však nenechal strhnúť k bitke ani k zbytočnému trestu.

„Sú to naozaj dobré pocity. Bol som rád, že som sa mohol dostať na ľad s týmito hráčmi. Bol som nervózny, ale po prvom striedaní to zo mňa opadlo,“ povedal po zápase.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 11. 10. 2017 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL