Jaroš sa tešil z výhry, Tatar sa vo Vegas pobil

V piatok sa v kanadsko-americkej NHL odohralo päť zápasov. V drese Ottawy opäť nastúpil Christián Jaroš a Senators opäť vyhrali. Z víťazstva sa tešil aj Tomáš Tatar, ktorý nebodoval, ale zhodil rukavice. Vegas prvýkrát prehralo.

Švédi zažiarili pri výhre Detroitu vo Vegas, Tatar sa pobil

Vegas po prvýkrát prehralo, hoci v piatok vyhrávalo po dvoch tretinách 3:2. Detroit však strelil v tretej tretine štyri góly a docválal k víťazstvu 6:3, ktoré bolo jeho štvrté z prvých piatich duelov sezóny. Do čierneho sa opäť netrafil Tomáš Tatar, ktorý nebodoval, ale v tretej tretine zhodil rukavice a pobil sa s Erikom Haulom. Inak počas 16 minút a 19 sekúnd zaznamenal aj jednu strelu a jeden plusový bod. Z jeho spoluhráčov skórovali Henrik Zetterberg, Anthony Mantha, Frans Nielsen, Luke Glendening a Gustav Nyquist, ktorý strelil svoje prvé dva góly v sezóne a pridal aj prvú asistenciu. Zetterberg nazbieral tri asistencie. Petr Mrázek čelil 27 strelám, z ktorých ho prekonali Jonathan Marchessault, James Neal a Haula. Marc-Andre Fleury opustil duel s 21 zákrokmi.

Neal skóroval vo štvrtom zápase po sebe:


Odporúčame:
Tomáš Tatar sa po prvýkrát v NHL pobil + video

Hviezdy duelu: 1. H. Zetterberg (DET), 2. G. Nyquist (DET), 3. E. Haula (VGK)

Anderson vynuloval Flames, Jaroš si opäť zahral

Slovenský obranca Christián Jaroš odohral svoj druhý zápas v NHL a tentokrát v ňom na ľade strávil o čosi viac času – deväť a pol minúty s jedným bodyčekom. Opäť sa tešil z výhry. Craig Anderson zneškodnil všetkých 25 striel pri svojom prvom čistom konte v sezóne a 39. v kariére, aby doviedol Ottawu k výhre 6:0 nad Calgary. Z gólov sa tešilo šesť rôznych strelcov a Kyle Turris zaznamenal tri asistencie. Mikea Smitha z 22 striel prekonali Cody Ceci, Derick Brassard, Mike Hoffman, Mark Stone a Ryan Dzingel, Eddieho Läcka zo šiestich Chris Wideman. Senators využili tri presilovky. Jaromír Jágr odohral 13 a pol minúty so štyrmi strelami na bránu.

Hviezdy duelu: 1. C. Anderson, 2. C. Ceci, 3. M. Stone (všetci OTT)

Capitals uzemnili Devils, Bäckström štvorbodový

Washington ukázal svoju silu doposiaľ nezdolanému New Jersey. Nicklas Bäckström zaznamenal gól a tri asistencie, T.J. Oshie dva góly a asistenciu, aby Capitals triumfovali pomerom 5:2. Tím z hlavného mesta USA sa mohol oprieť o svoje hviezdy. Skóroval aj Alex Ovečkin, pre ktorého to bol už deviaty gól v sezóne. Nikdy predtým ich toľko v piatich zápasoch nestrelil. Zoznam strelcov doplnil Jakub Vrána, kým Braden Holtby urobil 21 zákrokov. Jeho náprotivok, Cory Schneider, ich urobil o dva viac. Taylor Hall a dvojbodový Kyle Palmieri sa postarali o góly Devils. Washington má v posledných deviatich vzájomných dueloch bilanciu 8-0-1.

Ovečkinov 9. gól v sezóne:


Hviezdy duelu: 1. N. Bäckström (WSH), 2. T. Oshie (WSH), 3. K. Palmieri (NJD)

Panarin a Bobrovskij doviedli Columbus k výhre nad Rangers

Artemij Panarin strelil po individuálnom prieniku svoj prvý gól v drese Blue Jackets, aby prelomil nerozhodný stav a rozhodol o výhre 3:1 nad Rangers. „Nikdy neviete, čo urobí. Je to taký kreatívny a dobrý hráč,“ poznamenal Seth Jones, ktorý vyrovnával stav na 1:1 a pripísal si aj asistenciu. Lukáš Sedlák pridal poistku do prázdnej brány, Zach Werenski nazbieral dve asistencie a Sergej Bobrovskij zastavil 37 striel. Ako jediný ho prekonal Kevin Hayes, ktorý otváral v prvej tretine skóre zápasu. Henrik Lundqvist inkasoval dva góly zo 42 striel. Kým New York zažíva s bilanciou 1-4-0 svoj najhorší štart od sezóny 2013/14, Columbus sa teší z bilancie 3-1-0.

Hviezdy duelu: 1. S. Bobrovskij (CBJ), 2. A. Panarin (CBJ), 3. H. Lundqvist (NYR)

Colorado pokračuje vo výbornom štarte

Tyson Barrie prelomil v závere tretej tretiny nerozhodný stav, Gabriel Landeskog a Nikita Zadorov tiež skórovali a Colorado porazilo Anaheim 3:1, aby si vylepšilo bilanciu na 4-1 a zažilo najlepší vstup do sezóny od ročníka 2013/14. Jonathan Bernier proti bývalému tímu musel urobiť len 17 zákrokov. Ako jediný ho prekonal Brandon Montour. Reto Berra zaznamenal 19 zákrokov po tom, čo duel po prvej tretine opustil so zranením hornej časti tela John Gibson. Ten urobil 17 zákrokov. Obaja kapitulovali raz. Pre Avalanche nebolo všetko ružové – Nathan MacKinnon utrpel po zásahu hokejky zranenie oka.

Kľúčový gól Barrieho:


Hviezdy duelu: 1. T. Barrie (COL), 2. R. Berra (ANA), 3. S. Andrighetto (COL)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
Ch. Jaroš (OTT) 09:34 0 0 0 0 0 0 1
T. Tatar (DET) 19:19 0 0 0 +1 5 1 1



Autor: Jozef Struhár | Vydané: 14. 10. 2017 | Rubrika: Sumáre


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL