Schwartz dosiahol svoj tretí hetrik + video

Kanadský útočník Jaden Schwartz v stredu doviedol St. Louis k víťazstvu 5:2 nad Chicagom, keď strelil tri góly a dosiahol svoj tretí hetrik v kariére NHL, prvý od 3. apríla 2015.

Dvadsaťpäťročný rodák zo Saskatchwanu strelil prvé dva góly pri hre piatich proti piatim a pomohol Blues vybudovať štvorgólové vedenie. Skóroval v 5. a 26. minúte. Tretí gól pridal v samom závere strelou do prázdnej brány.

Schwartz, ktorý po tvrdom bodyčeku vynechal posledných sedem minút prvej tretiny, v tejto sezóne zaznamenal štyri góly a šesť asistencií, pričom nebodoval len v jednom zo siedmich duelov. V stredu odohral štvrtý viacbodový duel v sezóne a 51. v kariére.

„Toto je hráč, ktorý je v najlepších rokoch kariéry. Myslím si, že v minulej sezóne sa začalo ukazovať, čoho je schopný a uvedomil si, aký dobrý môže byť,“ povedal o ňom tréner Mike Yeo.

Schwartza tešilo najmä víťazstvo, ktoré prišlo po dvoch prehrách: „Myslím si, že sme urobili veľmi dobrú robotu v tom, že sme im uberali z času a miesta. Majú veľa šikovných hráčov a nechcete im dávať veľa priestoru. Urobili sme dobrú prácu v tom, že sme ich udržiavali v ich pásme a tak sme si tvorili aj šance.“




Autor: Jozef Struhár | Vydané: 19. 10. 2017 | Rubrika: Video


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL