Tréner vysvetlil, prečo sa Cehlárik tak rýchlo vrátil na „farmu“

Slovenský útočník Peter Cehlárik bol v stredu povolaný do prvého tímu Bostonu, ale krátko na to opäť putoval na „farmu“ do Providence bez toho, aby zasiahol do čo i len jediného zápasu.

Tréner Bruce Cassidy vo štvrtok vysvetlil, že žilinský rodák putoval naspäť do AHL preto, lebo sa do akcie okrem Patricea Bergerona vracal útočník David Backes, o ktorého návrate ešte v čase povolania nebolo rozhodnuté.

Cassidy zároveň vyjadril optimizmus, že Cehlárik a jemu podobní hráči (Kenny Agostino) v zálohe dostanú počas ročníka svoju šancu bez ohľadu na zranenia v prvom tíme, ak budú pokračovať v dobrých výkonoch z úvodu sezóny.

„Ak budú hrať tak ako doteraz, potom sa na nich budete musieť pozrieť. Viete, manažovanie zostavy nie je len o rozhodnutiach o tom, kto bude hrať. Nie je to také jednoduché. Všetci to vieme. Ak však budú tlačiť na svoju šancu, tak ju dostanú. Kenny hral dobre, bol povolaný. Cehlárik tu mohol zostať, ak by sme si nemysleli, že je Backes pripravený,“ poznamenal pre Boston Globe.

„Na to tu títo hráči sú, pre hĺbku. Dúfate, že vaši hráči v prvom tíme budú hrať dostatočne dobre, aby ste ich mohli využívať len v prípade zranení. Ale ak táto nádej nie je uspokojovaná, potom majú príležitosť aj títo hráči.“


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 20. 10. 2017 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL