Toronto zdolalo L.A., Sharks uspeli v Madison Square Garden

Los Angeles prvýkrát nezískalo ani bod, keď neuspelo na ľade Toronta. V druhom pondelkovom zápase sa natiahla mizéria Rangers. Na ich ľade uspelo San Jose.

Kings prvýkrát nezískali ani bod. Nestačili na Toronto

Mitch Marner odohral už tretí zápas po sebe vo štvrtom útoku a asistoval pri góloch Matta Martina a Tylera Bozaka. Tie boli dôležité pri výhre Toronta 3:2 nad Los Angeles, ktoré až do pondelka neprehralo v normálnej hracej dobe. „Potrebujeme od neho, aby sa stal hviezdou. Myslíme si, že ňou má byť. Dnes bol excelentný a celý ten útok hral dobre,“ skonštatoval tréner Mike Babcock. Víťazný gól strelil Patrick Marleau a Frederik Andersen zneškodnil 36 striel. Maple Leafs vyhrali minimálne sedem zápasov z prvých deviatich po prvýkrát od ročníka 1993/94. O góly Kings sa postarali Adrian Kempe a Trevor Lewis. Jonathan Quick zastavil 31 striel a na pol minúty po údere do hlavy pustil do brány Darcyho Kuempera, ktorý úspešne čelil jednej strele. Za domácich si zahral aj Roman Polák, ktorý raz asistoval.

Marleau a jeho víťazný gól č. 99 (8. miesto v hist. poradí):


Hviezdy duelu: 1. M. Marner (TOR), 2. F. Andersen (TOR), 3. T. Lewis (LAK)

Couture, Jones doviedli Sharks k výhre nad Rangers

Martin Jones zastavil 33 striel a Logan Couture zaznamenal gól a asistenciu, aby doviedli San Jose k výhre 4:1 na ľade Rangers. Kľúčové boli aj oslabenia. Sharks sa nechali vylúčiť šesťkrát, ale súper nevyužil ani jednu presilovku. „Nechceme sa tak často nechať vylučovať, ale pozitívom je, že oslabenia sme mali opäť mimoriadne,“ poznamenal Jones, ktorého tím z 31 oslabení zatiaľ neubránil len jedno. O zvyšné tri góly kalifornského tímu sa postarali Joonas Donskoi, Melker Karlsson a Tim Heed. Ten strelil svoj prvý gól v NHL, ktorý bol nakoniec aj víťazný. Kým San Jose vyhralo tretí zápas z posledných štyroch, New York si zhoršil bilanciu na 2-6-2. Henrik Lundqvist opustil duel s 20 zákrokmi a čestný úspech si pripísal Mika Zibanejad. „Mali sme veľa dobrých príležitostí. Musíte oceniť ich brankára a hráčov pred ním,“ povedal tréner Alain Vigneault. Domáci Kevin Shattenkirk odohral svoj 500. zápas v NHL, Rick Nash zápas č. 999.

Hviezdy duelu: 1. M. Jones, 2. L. Couture, 3. M. Karlsson (všetci SJS)


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 24. 10. 2017 | Rubrika: Sumáre


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL