Budajova prehra? V žiadnom prípade, tvrdí tréner

Slovenský brankár Peter Budaj podal v bránke Lightning opäť solídny výkon na to, že chytal len po druhý raz za posledných 23 dní. Opäť však nemal potrebnú dávku šťastia a z 21 striel inkasoval štyri góly. Tampa podľahla Anaheimu 1:4.

Na rozdiel od prvého štartu, v ktorom kapituloval tri góly v úvode zápasu, mal tentokrát banskobystrický rodák dobrý vstup. Obrana pred ním urobila lepšiu prácu ako predtým, no v druhej polovici duelu inkasoval dva presilovkové góly, pri ktorých mal zakrytý výhľad.

Tampe sa podarilo streliť kontaktný gól, ale potom prišiel moment, ktorý tím zlomil – tretí gól Ducks, ktorý padol 0,1 sekundy pred koncom druhej tretiny.

„Život náhradného brankára je ťažký,“ povedal po zápase tréner Jon Cooper. „Peter je v tomto profíkom. V žiadnom prípade táto prehra nie je jeho. Oni strelili dva presilovkové góly a potom jeden z delovky na 3:1. Pri štvrtom góle sme mali zle pokrytých hráčov a on nemal šancu. Som sklamaný z výkonu, ktorý sme pred ním predviedli.“

Budaj si zhoršil bilanciu na 0-1-1 a má zatiaľ len 85,5% úspešnosť zákrokov. Nemôže byť však vinený ani za jednu z dvoch prehier.

„V skutočnosti, Lightning by sa mali cítiť sebavedomo, že majú schopného náhradného brankára, ktorý im dokáže pomôcť vyhrávať zápasy. Teraz len musia zistiť, ako sa pred ním zlepšiť, aby jeho štarty prinášali aj tie víťazstvá,“ skonštatoval Bryan Burns, redaktor oficiálnej klubovej stránky.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 29. 10. 2017 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL