Weight otvorene: Halák je lepší ako Greiss + video

Slovenský brankár Jaroslav Halák štartoval v pondelok v druhom zápase po sebe, čo sa mu podarilo v tomto ročníku len po druhýkrát. Napriek dvom inkasovaným gólom z prvej tretiny však odmenil trénera za toto rozhodnutie ďalším víťazstvom pre Islanders.

Halák urobil 31 zákrokov pri ceste za víťazstvom 6:3 nad Vegas. Pre neho osobne išlo o štvrtú výhru po sebe. Thomasovi Greissovi sa toľko víťazstiev zbierať nedarilo a momentálne je boj o post jednotky v réžii bratislavského rodáka, ktorý chytal v piatich z posledných siedmich duelov.

„Halákove čísla, a aj jeho forma, sú pravdepodobne v tejto časti sezóny lepšie ako Thomasove,“ povedal tréner Dough Weight, ktorý však ešte stále skutočnú jednotku nestanovil. „Ak budeme úprimní, znamená to len to, že Halák posledný týždeň chytal lepšie ako Greiss.“

Halák má v tejto sezóne bilanciu 5-2-0 s 91,6% úspešnosťou zákrokov a priemerom 2,66 inkasovaného gólu na zápas. Greiss má pri bilancii 2-2-1 len 89,8% úspešnosť zákrokov a priemer až 3,69 inkasovaného gólu na zápas.

Newyorský tím odohrá ďalší zápas vo štvrtok proti Washingtonu. Weight ešte nevedel povedať, či v ňom bude opäť štartovať slovenský brankár. Najskôr situáciu skonzultuje s Fredom Brathwaiteom, ktorý má u Islanders na zodpovednosť práve gólmanov.

Veľký zákrok chrbtom k Marchessaultovi




Autor: Jozef Struhár | Vydané: 31. 10. 2017 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL