Jurčo má dobrý štart sezóny. Čo ho podľa trénera dostane späť do NHL?

Slovenský útočník Tomáš Jurčo chcel mať túto sezónu v Chicagu vydarenejšiu ako ju mal vlani po výmene z Detroitu. Zatiaľ sa musel zmieriť len s tým, že hráva za Rockford v AHL. V úvode sezóny sa mu tam však darí.

Kým Blackhawks sa trápia, IceHogs patria medzi najlepšie tímy nižšej ligy. A zásluhu na tom má aj dvadsaťštyriročný košický rodák, ktorý v desiatich zápasoch strelil štyri góly a pridal päť asistencií.

Ak sa budú Blackhawks trápiť dlhšie, možno budú poškuľovať po niekom zo záložného tímu. Pozitívom je, že Jurčo v ňom ukazuje pokroky a snaží sa pracovať na tom, čo by ho mohlo vrátiť späť do veľkej ligy. Recept na povýšenie odhalil aj jeho terajší kormidelník.

„Jurčo má v sebe zručnosti a dokáže v ofenzíve vytvárať šance. No myslím si, že najväčším problémom u neho je, že musí pracovať aj vtedy, keď nemá na hokejke puk. Keď sa dostane do súbojov, musí ich viac vyhrávať ako prehrávať,“ povedal tréner Jeremy Colliton pre Chicago Tribune.

Ak by Jurčo túto činnosť neustále zlepšoval, mohol by dostať šancu v Chicagu. To podľa mnohých potrebuje vyladiť tretí útok, v ktorom sa trápi najmä Patrick Sharp. Konkurenta však má priamo v Rockforde. Veľmi dobré výkony podáva aj Vinnie Hinostroza.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 03. 11. 2017 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL