Sekera trénoval so spoluhráčmi. Veľmi nám chýba, priznal McDavid

Slovenský obranca Andrej Sekera urobil v piatok ďalší významný krok v ceste za návratom do akcie. Po prvýkrát od operácie sa pripojil na ľade k spoluhráčom z tímu Edmonton Oilers.

„Je dobré byť na ľade spolu s chlapcami, dostávať sa znova do tempa. Je lepšie, keď sa prihrávaniu, strieľaniu, korčuľovaniu venujete s niekým iným, ako len s trénermi,“ povedal Sekera pre Sportsnet.

Sekera si zranil vonkajšie krížne väzivo v piatom zápase série druhého kola play-off proti Anaheimu. Operáciu absolvoval 18. mája a odhadovalo sa, že vynechá šesť až deväť mesiacov. Návrat na ľad pred spodnou hranicou je tak povzbudivý.

„Myslím si, že som presne tam, kde by som mal byť. Cítim sa lepšie a lepšie každým týždňom. Noha je čoraz silnejšia. Niekomu to trvá šesť mesiacov, niekomu deväť. Neviem, ako bude reagovať moje telo. Ešte nemôžem chodiť do súbojov a musím si na to ešte pár týždňov počkať. Rád by som však hral už teraz,“ skonštatoval Sekera.

Edmonton sa v úvode sezóny trápil, a tak je zrejmé, že bojnický rodák by sa chcel vrátiť do hry čo najskôr, aby mu mohol pomôcť. Privítali by to aj jeho spoluhráči, ktorým na ľade chýba.

„Veľmi nám chýba. Je to skvelý obranca, ktorý často preniká stredom a posiela puky dopredu. V obrane je zase veľmi rozumný. V tejto lige odohral už veľa rokov,“ poznamenal kapitán Connor McDavid.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 04. 11. 2017 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL