Boeser strelil hetrik ako tretí najmladší hráč Canucks + video

Nováčik Brock Boeser má za sebou životný zápas. V sobotu strelil tri góly do siete majstrovského Pittsburghu a spolu so štyrmi bodmi doviedol Vancouver k domácej výhre 4:2. Významne sa zapísal do klubovej histórie.

Per @EliasSports: @BBoeser16 is the third-youngest player in @Canucks history to score a hat trick. #NHLStats #PITvsVAN pic.twitter.com/bl5Y8TBVC9

— NHL Public Relations (@PR_NHL) November 5, 2017

Dvadsaťročný americký krídelník najskôr dvoma gólmi v ôsmej a 28. minúte otočil stav z 0:1 na 2:1 a v 46. minúte vsietil víťazný gól na 3:2. Pridal aj asistenciu pri poslednom góle Bo Horvata a zaslúžene sa stal prvou hviezdou duelu.

„Je to pre mňa výnimočný večer, ale dôležitejšie je víťazstvo tímu. Veľmi sme ho potrebovali,“ povedal po zápase Boeser, ktorý si rozšíril konto na päť gólov a osem prihrávok v 10 zápasoch sezóny.

Boeser sa stal vo veku 20 rokov a 252 dní tretím najmladším hráčom Canucks, ktorý zaznamenal hetrik. O 122 dní skôr to dokázal Tony Tanti v roku 1984 a rekordérom je Trevor Linden, ktorý strelil už ako 18-ročný dva hetriky za šesť dní v roku 1988.

Hráč, ktorého Canucks draftovali v roku 2015 z celkovej 23. pozície, má skvelý vstup do NHL. Po prvých 18 dueloch má priemer rovného bodu na zápas, keď strelil deväť gólov a pridal deväť asistencií.




Autor: Marián Masaryk | Vydané: 05. 11. 2017 | Rubrika: Video


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL