Johnson po výmene Duchenea: Teraz budeme všetci ťahať za jeden povraz

Útočník Matt Duchene bol vymenený takmer po roku intenzívnych špekulácií, a tak nemožno viniť jeho niekdajších spoluhráčov z Colorada za to, že si vydýchli, keď sa výmena uskutočnila. Teraz sa totiž už môžu koncentrovať len na samotný hokej.

Duchenea vymenili počas nedeľného zápasu proti Islanders. Po ňom hráči Avalanche hovorili, že nebolo žiadnym tajomstvom, že dvadsaťšesťročný Kanaďan chcel z Denveru odísť. Obranca Erik Johnson bol pritom spokojný, že už z tímu odišiel.

„Už viac nechcel byť hráčom Colorada. Pri tej skutočnosti, že už nechcel byť hráčom nášho tímu, sme všetci na výmenu čakali. Všetci, čo hráme za tento tím, chceme vyhrávať, chceme vyhrávať v Denveri a on chcel ísť niekam inam. Je to jeho právo, ale teraz tu máme skupinu hráčov, v ktorej budeme všetci ťahať za jeden koniec povrazu,“ povedal Johnson pre CP.

Johnson však vyzdvihol na Ducheneovi to, že hoci chcel z tímu odísť, nikdy sa to neprejavovalo na ľade. Či už išlo o tréningy alebo o zápasy, vždy sa snažil naplno. V prvých 13 zápasoch sezóny nazbieral desať bodov.

„Na to, že išlo o hráča, ktorý tu nechcel byť, sa každý deň ukázal, pracoval tvrdo a mal dobrý prístup. Napokon však platí, že my všetci chceme hrať za Colorado Avalanche a dosiahnuť tu veľké veci. A on to nechcel,“ dodal Johnson.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 07. 11. 2017 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL