Predators veria, že Turris splní to, čo od neho očakávajú

Tím Nashville Predators je presvedčený o tom, že mu príchod Kylea Turrisa dá niečo, čo ešte nikdy vo svojej histórii nemal – kvalitnú hĺbku na pozícii centra. Je to niečo, na čom pracoval od ročníka 1998/99.

Turris, ktorý do tímu prichádza z Ottawy, sa pripojí k centrom Ryanovi Johansenovi, Nickovi Boninovi, Coltonovi Sissonsovi, Callemu Järnkrokovi a Frederickovi Gaudreauovi. Generálny manažér si myslí, že by táto skupina mohla pomôcť Predators k prvému Stanleyho poháru.

„Od začiatku našej organizácie pred 20 rokmi bola vždy kvalita a hĺbka na pozícii centra tým, čo sme neustále chceli vylepšovať. S akvizíciou Kylea Turrisa máme teraz také zručnosti a takú hĺbku na pozícii centra, aké sme ešte nikdy nemali,“ povedal David Poile pre AP.

Poile povedal, že Turris bol na jeho radare od 1. júla po tom, čo si na štyri roky upísal Bonina. Prvé kroky k jeho získaniu začal robiť počas tréningového kempu. Podmienkou jeho získania však bolo, aby s klubom podpísal zmluvu. Tá sa stala realitou hneď v deň výmeny. Má dĺžku 6 rokov a hodnotu 36 miliónov dolárov.

„Keď k tomu pridáte aj podpisy, ktoré sme robili s väčšinou našich kľúčových útočníkov počas posledných dvoch rokov, vrátane Ryana Johansena, Viktora Arvidssona, Calleho Järnkroka, Filipa Forsberga či Nika Bonina, tak väčšina nášho jadra útoku je pod zmluvou minimálne na ďalšie tri sezóny,“ poznamenal Poile.

Zahrá si až v sobotu?

Nashville by si mohol na debut svojej novej posily niekoľko dní počkať. Keďže musí prejsť imigračným procesom, nemusel by podľa Robbyho Stanleyho stihnúť utorkový zápas. V tom prípade by Turris svoj prvý duel v novom drese odohral až v sobotu proti Pittsburghu.

„Nie som si istý, ako dlho bude ten imigračný proces trvať. Záleží to od toho, ako to pôjde, no určite budem v Nashville v strede tohto týždňa. Dúfajme, že pred sobotou absolvujem aj pár tréningov,“ poznamenal samotný hráč.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 07. 11. 2017 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL