Duchene je nadšený, no švédsky dvojzápas bude pre neho divný

Okrem toho, že bude hrať vo svojej rodnej provincii, je útočník Matt Duchene po nedeľnej výmene z Colorada nadšený aj z toho, že v Ottawe bude mať šancu zabojovať o Stanleyho pohár.

„U môjho mena je zatiaľ len osem zápasov play-off a v tomto bode mojej kariéry to nie je číslo, na ktorom by som chcel byť. Mám v tomto len jednu šancu. Tento šport môžem robiť len dovtedy, kým mi to umožní moje telo,“ povedal Duchene pre klubový web.

„Senators sú tímom, ktorý bol v minulej sezóne len jeden gól od finále Stanleyho pohára. Ak by sa tam dostali, nikdy neviete, čo by sa stalo. Aj ja chcem mať takúto príležitosť. Je niečo špeciálne byť v tíme, v ktorý tak verím. Budem sa musieť prispôsobiť novým podmienkam, ale dúfajme, že to nebude trvať dlho. Chcem zo seba vydať to najlepšie a byť súčasťou dlhej jazdy v play-off. To je môj cieľ.“

Hot off the press!

Come get your Matt Duchene #Sens jersey here at the Sens Store! pic.twitter.com/mOAdR1MoBf

— Ottawa Senators (@Senators) November 6, 2017

Duchene povedal, že nebol pripravený na ďalšiu sezónu plnú prehier, a preto urobil rozhodnutie a na Vianoce požiadal generálneho manažéra Avalache Joea Sakica o výmenu. Nebolo to pritom pre neho ľahké.

„Požiadať o výmenu z Colorada Joea Sakica, ktorý bol mojím vzorom v detstve, bola tá najťažšia vec, ktorú som kedy musel urobiť. Dlho som nad tým uvažoval. Chcel som vidieť, ako sa veci vyvinú a v čase, keď som ho o to požiadal, som mal predstavu o tom, ako by vyzeral zvyšok môjho kontraktu v Colorade. Mali sme hroznú sezónu a videl som, že dôjde k prestavbe, no tej som už bol súčasťou párkrát a viac som to zažiť nechcel. Chcel som hrať v play-off,“ priznal Duchene.

Zaujímavé je, že svoj prvý zápas v novom drese odohrá práve proti Coloradu. Ottawa sa totiž s denverským tímom stretne v dvoch víkendových zápasoch vo Švédsku.

„Bude to veľmi divné. Už len to, že budeme hrať zápas vo Švédsku, je zvláštne. Dva zápasy v dvoch dňoch sú ťažké a ešte divnejšie je to preto, že to bude proti bývalým spoluhráčom a kamarátom. Keď však o tom rozmýšľam dlhšie, bude tam vďaka tomu aj trochu pohodlia, keďže som proti nim hrával každý deň na tréningoch,“ poznamenal Duchene.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 07. 11. 2017 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL