Tatar peknou akciou ukončil suchoty. Na svete bol jeho 200. bod + video

Slovenský útočník Tomáš Tatar vykompenzoval jeho streleckú nemohúcnosť z ostatného času v správnom momente. Minútu a štvrť pred koncom rozhodol o víťazstve Detroitu 3:2 nad Vancouverom.

Pre Tatara to bol prvý víťazný gól v sezóne a vyslúžil si zaň post tretej hviezdy zápasu. Celkovo to bol jeho štvrtý presný zásah a šiesty bod v sezóne. Prišiel po dlhej, sedemzápasovej sérii bez bodu. Padol krátko po vhadzovaní po vcelku peknej akcii.



„Snažil som sa na to nemyslieť a dostať to z hlavy. Snažil som sa hrať jednoducho. Dnes to bolo očividne veľké víťazstvo, z ktorého sú dobré pocity. Myslím, že v tomto bode sú pre nás najdôležitejšie tie dva body,“ poznamenal po zápase, v ktorom si Detroit pripísal štvrtú výhru z ostatných piatich duelov.

„Začali sme hrať opäť skutočne dobrý hokej. Keď máte dvojgólové vedenie, snažíte sa zostávať vzadu a hrať opatrne. Oni to nakoniec dnes vyrovnali, ale potom sme začali hrať znova, po ľade sme lietali a odohrali veľmi dobrých desať minút.“

Pre dvadsaťšesťročného Dubničana neznamenal gól len ukončenie najdlhších suchôt od februára 2016 (8 zápasov bez bodu), ale aj dosiahnutie hranice 200 bodov v NHL. Dokázal to ako 22. Slovák a potreboval na to 361 zápasov, v ktorých strelil 103 gólov a pridal 97 asistencií.

Tatar, ktorý bol draftovaný v roku 2009 zo 60. miesta, nazbieral najviac bodov v sezóne 2014/15, v ktorej strelil 29 gólov a pridal 27 asistencií. Jeho bodový priemer bol vtedy skoro dvakrát vyšší ako je v aktuálnej sezóne.

V nej sa zatiaľ slovenský kanonier bodovo trápi a v tíme Detroitu mu patrí až desiate miesto v kanadskom bodovaní. Je pritom druhým najlepšie plateným útočníkom Red Wings po Henrikovi Zetterbergovi.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 07. 11. 2017 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL