Brankár Grubauer: Je mi už zle z prehrávania

Nemecký brankár Philipp Grubauer, ktorý kryje chrbát Bradenovi Holtbymu vo Washingtone, nedokázal v tejto sezóne ešte vyhrať a svoju bilanciu si naposledy zhoršil v utorkovom zápase proti Buffalu.

Dvadsaťpäťročný gólman, ktorý bol súčasťou Tímu Európy na Svetovom pohári, mal v minulej sezóne slušnú bilanciu 13-6-2. V tej aktuálnej má však na konte len päť prehier. Tímu pomohol k jednému jedinému bodu.

V utorok podal dobrý výkon, keď zastavil 29 striel z 31. Dva góly inkasoval aj v zápase predtým. Jeho individuálne štatistiky sú však podpriemerné. V priemere inkasoval 3,70 gólu na zápas a má len 88,6% úspešnosť zákrokov.

„Neviem, čo vám mám povedať. Je mi (nadávka) zle z prehrávania,“ priznal Grubauer pre AP. „Všetko, čo môžem robiť, je zaujímať sa o puk a o zneškodnenie najbližšej strely, aby som dal chlapcom šancu na víťazstvo.“

Brankárska dvojka Capitals sa môže spoľahnúť na podporu svojich spoluhráčov.

„Všetkým nám je ho ľúto. Chceli sme mu vybojovať výhru, ale dnes sa to nepodarilo. Jednu mu nakoniec vybojujeme, pretože si to zaslúži. Zaslúži si byť na tom lepšie,“ povedal Nicklas Bäckström.

„Je to frustrujúce, pretože na tréningoch pracuje skutočne tvrdo, je to skvelý spoluhráč a vynikajúci brankár. Človeka štve, že pre neho nevieme vybojovať výhru. On nám bude aj naďalej dávať šancu a hádam ju pre neho čoskoro využijeme,“ doplnil Tom Wilson.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 09. 11. 2017 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL