Réwayovi AHL nesadla, v Slovane sa chce dostať do formy

Slovenský útočník Martin Réway tak trochu nečakane ukončil svoju nováčikovskú zmluvu s tímom Montreal Canadiens a opäť si sťažil cestu do NHL, ku ktorej už bol blízko. Prečo to urobil a čo očakáva v novom pôsobisku?

Odporúčame:
Réway sa pokúsi reštartovať kariéru v Slovane!

Dvadsaťdvaročný rodák z Prahy odohral v tejto sezóne päť zápasov so ziskom dvoch asistencií za tím Laval Rocket v AHL. Kondične však stále zaostával, najmä preto, lebo nehral takmer rok pre problémy so srdcom. Čo však rozhodlo o jeho odchode do Európy a prečo si vybral Slovan Bratislava v KHL?

„Veci v Kanade sa zomleli veľmi rýchlo. V zápasoch som nehral tak ako som si predstavoval, nesadol mi príliš ani fyzicky náročný štýl súťaže. Vedeniu Montrealu som vysvetlil svoju situáciu, požiadal o ukončenie kontraktu a rozhodol sa pre Európu. Slovan pôsobí v najlepšej európskej súťaži, hrajú v nej šikovní hráči.  Hokej je technickejší, na širších klziskách budem mať možnosť hrať viac s pukom a mať viac času na rozhodnutia s ním. To je to, čo, myslím, momentálne najviac potrebujem,“ vysvetlil Réway pre oficiálny web Slovana.

Slovanu sa v aktuálnom ročníku nadnárodnej súťaže nedarí. Po polovici základnej časti stráca na posledné miesto zaručujúce postup do play-off 14 bodov. Na súperových klziskách je najhorším tímom len s dvomi výhrami v 16 dueloch. Pozná Réway svojho nového zamestnávateľa, ktorému sa v stredu upísal do konca sezóny?

„Viem, že výkonnosť mužstva v KHL je kolísavá, mužstvu to príliš nejde vonku. Pred pár týždňami prišiel nový tréner. Dúfam, že aj ja svojimi výkonmi prispejem k zlepšeným výsledkom.“

A ako vidí talentovaný center svoju najbližšiu budúcnosť?

„Individuálne ciele si nedávam. Budem najradšej, ak sa čo najrýchlejšie dostanem do optimálnej fyzickej formy. Dôležité bude, aby som na ľade dokázal Slovanu pomôcť, bol platným hráčom a získavali sme body ako tím,“ dodal Réway.


Autor: Marián Masaryk | Vydané: 09. 11. 2017 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL