Zucker zariadil výhru čistým hetrikom v jednej tretine + video

Americký útočník Jason Zucker bol doslova strojcom štvrtkového triumfu Minnesoty 3:0 nad Montrealom. Strelil všetky tri góly, dokonca v jednej tretine a zaznamenal svoj prvý hetrik v NHL. Bol jasnou prvou hviezdou zápasu.

Jason Zucker recorded his first career NHL hat trick to help the @mnwild snap a three-game slide. #MINvsMTL pic.twitter.com/NqWDAkBT4R

— NHL Public Relations (@PR_NHL) November 10, 2017

Dvadsaťpäťročný ľavý krídelník skóroval v troch rôznych herných situáciách – v 43. minúte v oslabení, v 52. pri hre piatich proti piatim a 35 sekúnd pred koncom do prázdnej brány. Po 15 dueloch sezóny má na konte osem gólov a 13 bodov.

„Nikdy sa mi nepodarilo streliť päť gólov v dvoch zápasoch. Je to pekné, ale musíme sa dať znova dokopy a pripraviť sa na ďalší zápas vo Philadelphii,“ krotil Zucker po zápase vášne.

Zucker sa stal prvým hráčom v histórii Wild, ktorý v ich drese strelil päť gólov po sebe. V stredajšom zápase proti Torontu totiž vsietil oba góly pri prehre 2:4. Hetrikom pomohol tímu ukončiť sériu troch prehier.

Rodák z Kalifornie zatiaľ nehral v NHL nikde inde okrem St. Paul. Spolu zaň odohral 263 duelov so ziskom 121 bodov (72 +49). Minnesota ho draftovala v roku 2010 z 59. miesta.




Autor: Marián Masaryk | Vydané: 10. 11. 2017 | Rubrika: Video


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL