Vymení Arizona hviezdneho Ekman-Larssona?

V zámorí sa začalo špekulovať o tom, či trápiacu sa Arizonu neopustí hviezdny obranca Oliver Ekman-Larsson. K situácii sa teraz vyjadril aj generálny manažér Coyotes, John Chayka.

Coyotes otvorili sezónu s 11 prehrami po sebe a v doterajšom priebehu sezóny dokázali vyhrať len dva zápasy. V zákulisí sa začalo povrávať, že dvadsaťšesťročný švédsky obranca požiadal vedenie o výmenu. Chayka to však poprel a za neúspechy viní slabé bránkovisko po zranení Anttiho Raantu.

„Nikdy sa mi nesťažoval ani nehovoril o zelenšej tráve,“ povedal generálny manažér pre Arizona Sports. „Bude prvým človekom, ktorý vám povie, že nemáme skvelý štart do sezóny. Myslím si, že je to ťažké. Je ťažké brániť, keď vám nechytajú brankári. Mali sme historicky zlé bránkovisko, to je jednoducho fakt. Oliver bude súčasťou toho, čo sa tu snažíme robiť. Som jeho veľkým fanúšikom, či už po ľudskej alebo hráčskej stránke.“

Ekman-Larsson zaznamenal v prvých 18 zápasoch sezóny dva góly a deväť asistencií. V priemere hráva viac ako 25 minút na zápas a v tíme je najhorší s 12 mínusovými bodmi.

„Už som sa viackrát oficiálne vyjadroval k jeho potenciálnej výmene a hovoril som to veľmi jasne. Nemal som ešte ani jednu konverzáciu o Oliverovi, ktorá by trvala viac ako päť sekúnd,“ skonštatoval Chayka.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 10. 11. 2017 | Rubrika: Špekulácie


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL