Landeskog vs. Karlsson: Po rokoch sa NHL vracia do Európy

Po prvýkrát za ostatných šesť rokov sa NHL vracia do Škandinávie. Už dnes sa v hlavnom meste Švédska uskutoční zápas základnej časti, v ktorom si zmerajú sily Colorado Avalanche a Ottawa Senators.

Oba tímy čaká v Štokholme dvojzápas v rámci tzv. Globálnej série NHL. Prvý duel sa odohrá dnes o ôsmej večer nášho času, odveta sa začne o siedmej večer v sobotu. Špeciálny nádych dodá zápasu aj výmena, ktorá sa uskutočnila pred pár dňami.

Matt Duchene putoval v nedeľu z Colorada do Ottawy a svoju premiéru v novom drese zažije práve proti svojim bývalým spoluhráčom. Pre miestnych fanúšikov však bude duel zaujímavý aj pre výskyt Švédov na ľade. Ten však mohol byť aj väčší.

Ako prvé zaujme fakt, že pôjde o súboj švédskych kapitánov. Okrem Gabriela Landeskoga sú v mužstve Avalanche aj Carl Söderberg, Patrik Nemeth a Anton Lindholm. Poslední traja sú však zranení. Ottawu vedie Erik Karlsson, ktorého z krajanov dopĺňajú Johnny Oduya a Fredrik Claesson. Tí hrať budú všetci.

Švédski hráči sa na tento zápas tešili, no veľkú radosť mal najmä Landeskog, ktorý bude hrať vo svojom rodnom meste.

„Keď prídete domov, vždy je to skvelý pocit. Tešil som sa na toto veľmi dlhý čas. Myslím si, že som už aj začal otravovať mojich spoluhráčov, pretože som im hovoril o každom jednom dome na ceste z letiska,“ povedal pre AP.

Najväčšou hviezdou na ľade bude Karlsson, rodák z Landsbro. Ten však stále nehrá naplno po operácii nohy, ktorú absolvoval v lete. Napriek tomu si skúsenosť tiež užije. Rovnako ako rodiny jeho severoamerických spoluhráčov.

„Bude to veľmi zábavné. Myslím si, že to bude zaujímavé aj pre rodiny hráčov, ktorí sa sem s nami rozhodli prísť. Uvidia rozdielnosť v kultúre. Švédsko nie je najpopulárnejšia dovolenková destinácia, takže to bude pre každého zaujímavé, budú sa zoznamovať s vecami, na ktoré nie sú zvyknutí. Som si istý, že z toho budú aj nadšení,“ skonštatoval.

Prvý duel odvysiela v priamom prenose aj televízia Nova Sport 1.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 10. 11. 2017 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL