Monahan sa dočkal. Jeho prvý hetrik bol unikátny + video

Kanadský útočník Sean Monahan čakal pomerne dlho na svoj premiérový hetrik v NHL. V sobotu však prišiel a nebol obyčajný. Využil tri presilovky za necelých deväť minút a spolu štyrmi bodmi prispel k výhre Calgary 5:4 nad Philadelphiou.

Sean Monahan (3-1—4) of the @NHLFlames scored the first hat trick of his NHL career (338 GP). #NHLStats #CGYvsPHI pic.twitter.com/Grwm2uxTdt

— NHL Public Relations (@PR_NHL) November 18, 2017

Dvadsaťtriročný center strelil všetky tri góly v druhej tretine v presilových hrách. Prvými dvoma v 27. a v 30. minúte vyrovnal stav z 1:3 na 3:3, tretím v 35. minúte na 4:4. Ukončil dvojzápasové bodové a štvorzápasové strelecké suchoty. Vyhlásili ho za prvú hviezdu duelu.

„Je to dobrý pocit, znamená to pre mňa veľa,“ povedal Monahan. „Zaslúžil si to. Som šťastný aj za neho,“ doprial mu prvý trojgólový zápis spoluhráč Johnny Gaudreau. Trénera Glena Gulutzana prekvapilo, že naň čakal tak dlho: „Nastrieľal príliš veľa gólov na to, aby ešte nedosiahol hetrik.“

Rodák z Bramptonu sa stal len druhým hráčom klubovej histórie (vrátane Atlanty Flames), ktorý využil tri presilovky v jednej tretine. Pred ním to dokázal iba Claude St. Sauveur 19. decembra 1975 proti New Yorku Rangers.

Monahan si rozšíil konto na deväť gólov a 11 prihrávok v 19 zápasoch sezóny. Je najlepším strelcom tímu, s 20 bodmi je druhý. Na svoj prvý hetrik kariéry čakal do 338. duelu v súťaži, po ktorom má na konte 118 gólov a 237 bodov.




Autor: Marián Masaryk | Vydané: 19. 11. 2017 | Rubrika: Video


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL