Kane patrí medzi hráčov, ktorí by mohli byť reálne vymenení

Tím Buffalo Sabres sa stále pohybuje na spodku tabuľky Východnej konferencie a ľavý krídelník Evander Kane je považovaný za hráča, ktorý by mohol byť s najväčšou pravdepodobnosťou pred prestupovou uzávierkou vymenený.

Dvadsaťšesťročný Kanaďan by sa v júli mohol stať neobmedzeným voľným hráčom po tom, čo mu vyprší šesťročná zmluva s „cap-hitom“ 5,25 milióna amerických dolárov. V tejto sezóne už strelil 12 gólov a nazbieral 23 bodov v 25 dueloch. Ak vydrží v tomto tempe, mohol by streliť 39 gólov a nazbierať 75 bodov.

Kane by stále mohol figurovať v plánoch Sabres, no tí by ho mohli vymeniť, ak bude mať príliš vysoké požiadavky alebo bude cítiť, že ho láka trh s voľnými hráčmi. Elliotte Friedman z televízie Sportsnet očakáva, že k výmene dôjde a za možných záujemcov označil Los Angeles, Columbus a Tampu Bay.

Najmä Kings a Blues Jackets by mohli byť pre Buffalo lákaví partneri pre výmenu, pretože by od nich mohli získať kvalitnú posilu do obrany. Tím si chce zlepšiť defenzívu, a preto Darren Dreger z TSN vidí ako potenciálny nový domov Kanea aj Anaheim.

Podľa neho Sabres aktuálne nerokujú aktívne v snahe hráča vymeniť, ale prichádzajúce ponuky počúvajú. Podľa Pierra LeBruna by mohlo byť Buffalo ochotné udržať si aj časť jeho platu, ak by to pomohlo k zrealizovaniu výhodnejšej výmeny.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 30. 11. 2017 | Rubrika: Špekulácie


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL