Paul Byron zaznamenal premiérový hetrik v kariére + video

Kanadský útočník Paul Byron najviac prispel k sobotnej demolácii Detroitu v Bell Centre. Pri víťazstve 10:1 strelil tri góly a zaznamenal svoj prremiérový hetrik v kariére.

Paul Byron scored three of his team’s 10 goals to record the first hat trick of his NHL career and help the @CanadiensMTL extend their win streak to five games. #NHLStats #DETvsMTL pic.twitter.com/SkDqLthvAi

— NHL Public Relations (@PR_NHL) December 3, 2017

Dvadsaťosemročný ľavý krídelník otvoril skóre duelu v šiestej minúte. V 22. minúte zvyšoval stav na 3:0 a v 36. minúte zavŕšil hetrik gólom na 6:0. Rozšíril si konto na deväť gólov a 13 bodov v 28 zápasoch sezóny.

„Z dnešného zápasu máme dobrý pocit, ale nemôžeme zabúdať na to, ako sme na tom boli pred týždňom. Nemôžeme si teraz namýšľať, že sme lepší ako naozaj sme. Vieme, prečo sa nám tento týždeň tak darilo a musíme sa toho držať,“ povedal Byron, prvá hviezda zápasu.

Rodáka z Ottawy draftovalo Buffalo v roku 2007 zo 179. miesta. Odvtedy v NHL odohral 309 duelov so ziskom 122 bodov (59+63) aj v dresoch Calgary a Montrealu. Za Canadiens hrá tretiu sezónu, celkovo deviatu v kariére. Momentálne je druhým najlepším strelcom tímu.




Autor: Marián Masaryk | Vydané: 03. 12. 2017 | Rubrika: Video


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL