Poznáme hviezdy uplynulého týždňa NHL! + video

Národná hokejová liga (NHL) v pondelok, ako zvyčajne, vyhlásila mená troch najlepších hráčov uplynulého týždňa. Stali sa nimi Blake Wheeler, Carey Price a Radek Faksa.

1. HVIEZDA – BLAKE WHEELER (WINNIPEG JETS)

Kapitán kanadského tímu ovládol týždeň s 10 bodmi za dva góly a osem prihrávok v štyroch zápasoch. Všetky získal v troch z nich, v tom poslednom rovno štyri za gól a tri asistencie. Bol to jeho tretí štvorbodový zápis v sezóne, čo je najviac v lige. V prvom dueli zaznamenal gól a dve prihrávky, v treťom tri asistencie. Tridsaťjedenročný Američan vedie NHL s 28 gólovými prihrávkami a je štvrtý s 35 bodmi v 27 zápasoch ročníka.

2. HVIEZDA – CAREY PRICE (MONTREAL CANADIENS)

O rok mladší kanadský brankár zaznamenal po návrate do akcie bezchybnú bilanciu 4-0-0 s úspešnosťou zákrokov 95 % a priemerom 1,5 inkasovaného gólu na zápas. V troch zápasoch inkasoval iba raz, vo zvyšnom trikrát. Spolu zastavil 114 zo 120 striel, ktorým čelil. Celkovo vychytal po vyliečení sa zo zranenia päť výhier po sebe a vylepšil si tohtosezónnu bilanciu na 8-7-1. Po 16 štartoch má úspešnosť zákrokov na úrovni 90,5 %, priemer, 2,93 a na konte jedno čisté konto.

3. HVIEZDA – RADEK FAKSA (DALLAS STARS)

Český center bol najlepším strelcom týždňa s piatimi gólmi, ku ktorým pridal dve asistencie a sedem plusových bodov v štyroch víťazných dueloch. Hneď v prvom strelil premiérový hetrik v kariére, ktorým zariadil triumf 3:0 nad Vegas. V ďalšom zaznamenal piaty viacbodový zápis v sezóne, keď skóroval i asistoval. V treťom súboji pridal posledný gól a vo štvrtom získal jednu prihrávku. V 26 zápasoch sezóny nazbieral 16 bodov (10+6), s ktorými je piaty v tímovej produktivite.




Autor: Marián Masaryk | Vydané: 04. 12. 2017 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL