Moulson pôjde na hosťovanie do Kalifornie

Kým o brankárov Sabres je medzi tímami záujem, o útočníka Matta Moulsona dostatočný nebol. Preto ho Buffalo v pondelok zapísalo na waiver listinu nechránených hráčov. Ak si ho z nej nikto nestiahne, poputuje na „farmu“ do Rochesteru (AHL).

Generálny manažér Jason Botterill sa podľa Darrena Dregera z TSN snažil Moulsona vymeniť, hráč urobil ústupky pri svojej klauzule o nemožnosti výmeny, no k uskutočneniu výmeny nepomohla ani ochota Buffala udržať si časť jeho päťmiliónového platu.

Tridsaťštyriročný Moulson, ktorý vlani zaznamenal len 14 gólov a 18 asistencií v 81 zápasoch, odohral v tejto sezóne 14 zápasov, ktorých nedokázal zaregistrovať ani jeden jediný bod. Zmluva mu platí do konca sezóny 2018/19.

Kým o Moulsona v lige záujem nebol, ten podľa Dregera pútajú obaja brankári, Robin Lehner a Chad Johnson. Ich čísla nie sú najlepšie, ale vzhľadom na to, čo stvárajú ich spoluhráči pred nimi, je 90,3% úspešnosťou zákrokov Lehnera celkom dobrá. Johnson má úspešnosť zákrokov 88,3 %.

Lehner, ktorý mal vlani úctyhodnú 92% úspešnosť zákrokov, zarába štyri milióny dolárov ročne, Johnsonov „cap-hit“ je 2,5 milióna dolárov. Obom po sezóne končia zmluvy. Nie je známe, ktoré konkrétne tímy sa o nich zaujímajú.

DOPLNENÉ: Moulsona si počas 24 hodín nestiahol nikto ani zadarmo, a tak jeho kroky povedú do AHL. Nakoniec však neskončí v záložnom tíme Sabres, Rochester Americans, ale bol poslaný na hosťovanie do tímu Ontario Reign, ktorý je „farmou“ Los Angeles Kings.

Generálny manažér Jason Botteril povedal, že Moulson umiestnenie na waiver listinu zobral ako skutočný profesionál a vysvetlil, že v Rochesteri nechcel zobrať miesto nikomu z mladých útočníkov.

Preto nakoniec tridsaťštyriročný veterán skončí v Kalifornii. Moulson v minulosti pôsobil aj v organizácii Kings.



Autor: Jozef Struhár | Vydané: 06. 12. 2017 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL