Roberto Luongo vynechá pre zranenie dlhší čas

Hlavný tréner tímu Florida Panthers, Bob Boughner, prišiel v stredu s očakávanou novinou o zranení veterána v maske, Roberta Luonga. Skúsený brankár podľa neho pre zranenie dolnej časti tela vynechá dlhší čas. Dobrou správou však je, že sa hovorí o týždňoch, nie o mesiacoch.

„Či to budú tri týždne, štyri týždne, päť týždňov, to sa uvidí na základe toho, ako mu to pôjde počas rehabilitácií. Určite ho však nejakú dobu neuvidíme. Je to očividne zranenie v dolnej časti tela a bude chýbať dlhší čas,“ poznamenal Boughner.

Luongo sa zranil v pondelkovom zápase proti Rangers pri rutinnom zákroku pravou nohou. Okamžite spadol na brucho a z ľadu mu museli pomôcť dvaja členovia personálu Panthers. Nevyvíjal pritom tlak na pravú nohu.

Luongo absolvoval v máji 2016 operáciu bedrového kĺbu a pre problémy s bedrom vynechal aj posledných šesť týždňov minulej sezóny. Vznikli tak obavy, že by opäť mohlo ísť o toto poranenie. Bouchner však povedal, že tomu tak nie je.

Tridsaťosemročný rodák z Montrealu odchytal v tejto sezóne 15 zápasov, v ktorých zaznamenal bilanciu 6-6-1 s 92,8% úspešnosťou zákrokov a priemerom 2,61 inkasovaného gólu na zápas.

Počas jeho absencie prevezme post jednotky James Reimer, ktorý má horšie čísla – 89,2% úspešnosť zákrokov a priemerom 3,67 inkasovaného gólu na zápas pri bilancii 4-6-3.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 07. 12. 2017 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL