Chára nebodoval pri prehre, Pánik opäť sedel

Vo štvrtok bolo v NHL na programe dvanásť zápasov, v ktorých sme videli jediného Slováka. Zdeno Chára však nebodoval a jeho Boston prehral. Josh Bailey strelil hetrik, Travis Sanheim prvý gól v NHL. Alex Stalock a Juuse Saros vychytali nuly. Vegas opäť prepísali históriu.

Chiasson doviedol Capitals k ďalšej výhre nad Bruins

Alex Chiasson už mal na konte jeden gól, keď v oslabení zblokoval strelu, dostal sa následne do úniku a prekonal Antona Chudobina. Jeho dva góly z tretej tretiny zvýšili vedenie Washingtonu na 4:1 a nakoniec ho doviedli k víťazstvu 5:3 nad Bostonom. „Ten gól v oslabení bol mimoriadne dôležitý. Ak by využili presilovku, posledných pár minút by bolo hektických,“ povedal tréner Barry Trotz. Z jeho zverencov skórovali aj Jakub Vrána, Nicklas Bäckström a Alex Ovečkin, ktorý uzavrel skóre strelou do prázdnej brány. K 11. výhre Capitals nad Bruins po sebe pomohol Braden Holtby s 33 zákrokmi. Raz ho prekonal David Krejčí a dvakrát Patrice Bergeron, ktorý má na konte už 266 gólov, a tak sa v historickom poradí tímu dostal pred Bobbyho Orra. Na siedme miesto Waynea Cashmana mu chýba 11 gólov. David Pastrňák bodoval v desiatom zápase po sebe, keď si pripísal asistenciu pri Bergeronovom góle. Chudobin opustil duel so 16 zákrokmi. Kapitán Zdeno Chára nebodoval. V akcii strávil 22 a štvrť minúty. Pripísal si mínusový bod, jednu strelu, dva bodyčeky a tri bloky. Marchand dosiahol hranicu 400 bodov v NHL.

Marchandov 400. bod v NHL:


Hviezdy duelu: 1. B. Holtby, 2. A. Chiasson, 3. J. Kuznecov (všetci WSH)

Baileyho hetrik Islanders nepomohol. Columbus vyhral 6:4

Columbus si v prvej tretine vypracoval trojgólové vedenie, Islanders sa ho v druhej tretine podarilo zmazať, no tím z Ohia sa znova postavil na nohy, strelil ďalšie tri góly a nakoniec vyhral 6:4. Newyorskému tímu tak nepomohol k výhre ani hetrik Josha Baileyho. Okrem neho prekonal Sergeja Bobrovskiho aj Casey Cizikas. Ruský brankár inak urobil 21 zákrokov. Z jeho spoluhráčov skórovali postupne Zach Werenski, Markus Nutivaara, Pierre-Luc Dubois, Seth Jones, Nick Foligno a do prázdnej brány Josh Anderson. Oliver Bjorkstrand si pripísal tri asistencie. Hosťujúci Thomas Greiss inkasoval päť gólov z 34 striel a jeho spoluhráč John Tavares nazbieral tri asistencie. „Momentálne máme v zostave niekoľko hráčov, ktorí sú len pasažiermi. A to nie je dobré,“ skonštatoval tréner Islanders Doug Weight.

Odporúčame:
Josh Bailey zaznamenal premiérový hetrik v kariére + video

Hviezdy duelu: 1. Z. Werenski (CBJ), 2. J. Bailey (NYI), 3. O. Bjorkstrand (CBJ)

Chicago ukončilo spanilú jazdu Winnipegu

Winnipeg sa postavil Chicagu so sedemzápasovou domácou sériou výhier na konte, ale tá sa skončila po jasnej prehre 1:5. Patrick Kane a Nich Schmaltz zaznamenali po góle a asistencii, víťazný gól strelil Tommy Wingels, skórovali aj Vinnie Hinostroza a Michal Kempný. Corey Crawford pomohol s 27 zákrokmi ku štvrtému triumfu Blackhawks po sebe, ktorým zároveň ukončil sériu troch prehier na súperových klziskách. O čestný úspech Jets sa postaral Nikolaj Ehlers, ktorý znižoval stav na 1:4 v tretej tretine v presilovej hre. Connor Hellebuyck urobil 25 zákrokov pri štvrtej prehre v posledných piatich dueloch, ktorá tiež znamenala koniec 11-zápasovej bodovej série na domácom ľade. V zápase sa mohli stretnúť dvaja slovenskí útočníci, no Marko Daňo i Richard Pánik sedeli na tribúne ako zdraví náhradníci.

Hviezdy duelu: 1. P. Kane, 2. N. Schmaltz, 3. M. Kempný (všetci CHI)

Saros vynuloval Oilers v novom klubovom rekorde

Juuse Saros zastavil všetkých 46 striel, vrátane 22 v prvej tretine a doviedol Nashville k víťazstvu 4:0 v Edmontone. Vytvoril nový klubový rekord v počte zákrokov pri čistom konte. Jeho prvá nula v sezóne viedla k tretej výhre na ľade súpera po sebe, ktorú zariadili štyria strelci v druhej tretine. Postupne sa v nej presadili Pontus Aberg, Kevin Fiala, dvojbodový Kyle Turris a Roman Josi. Fiala s Josim využili presilové hry, Mattias Ekholm dvakrát asistoval. Laurent Brossoit inkasoval štyrikrát z 23 striel pri tretej domácej prehre Oilers v sérii. Nashville zdolal Edmonton v desiatom vzájomnom súboji po sebe od 19. marca 2014.

Hviezdy duelu: 1. J. Saros, 2. K. Turris, 3. M. Ekholm (všetci NSH)

Philadelphia vyhrala piaty zápas po sebe

Philadelphia sa už viac netrápi. Po desaťzápasovej sérii prehier vyhrala vo štvrtok piaty zápas po sebe, keď na domácom ľade zdolala Buffalo 2:1. Víťazný gól strelil dve a pol minúty pred koncom druhej tretiny Valtteri Filppula a svoj prvý gól v NHL vsietil Travis Sanheim. Brian Elliott urobil na začiatku zápasu chybu pri rozohrávke, ktorá viedla k otváraciemu gólu Ryana O’Reillyho. Následne hu však vykompenzoval a duel opustil s 19 zákrokmi. Jeho náprotivok, Robin Lehner, ich urobil 25. Sabres prišli o päťzápasovú bodovú sériu.

Odporúčame:
Video: Travis Sanheim strelil prvý gól v NHL

Hviezdy duelu: 1. T. Sanheim (PHI), 2. R. O'Reilly (BUF), 3. B. Elliott (PHI)

Plekanec sa stal hrdinom pri výhre nad Devils

Tomáš Plekanec sa stal hrdinom, keď skóroval v druhej minúte predĺženia. Montreal vďaka tomu porazil New Jersey pomerom 2:1 a ukončil si trojzápasovú sériu prehier. Andrew Shaw skóroval v prvej tretine a Carey Price urobil pri svojom deviatom štarte v sérii 31 zákrokov. Ako jediný na neho našiel recept Stefan Noesen. Cory Schneider zastavil 34 striel. Devils aj napriek prehre zostali na treťom mieste nabitej Metropolitnej divízie. Canadiens čaká teraz sobotný duel pod holým nebom v Ottawe.

Plekancov víťazný gól:


Hviezdy duelu: 1. A. Shaw (MTL), 2. D. Severson (NJD), 3. J. Benn (MTL)

Roy a Gibson doviedli Ducks k výhre nad Blues

Kevin Roy skóroval dvakrát, John Gibson urobil 29 zákrokov a Anaheim zdolal St. Louis 3:1. Do čierneho sa trafil aj Andrew Cogliano, ktorý skóroval po prvýkrát od 26. októbra a kalifornský tím oslávil tretiu výhru z posledných štyroch zápasov. Blues prehrali druhý zápas po sebe. O ich jediný gól sa postaral Patrik Berglund, Jake Allen opustil duel s 15 zákrokmi. Ducks porazili tím z Missouri aj koncom novembra – Gibson vtedy pri výhre 3:2 predviedol 37 zákrokov.

Hviezdy duelu: 1. K. Roy, 2. A. Cogliano, 3. J. Gibson (všetci ANA)

Stalock vynuloval Toronto, Minnesota vyhrala 2:0

Alex Stalock zaznamenal 28 zákrokov, aby vychytal svoje prvé čisté konto za posledné tri sezóny a doviedol Minnesotu k výhre 2:0 nad Torontom. Ku štvrtej výhre v sérii viedli aj góly Tylera Ennisa a Mikaela Granlunda – prvý menovaný skóroval na konci prvej tretiny, druhý v strede tretej. Maple Leafs neskórovali ani raz po prvýkrát od 30. novembra 2016. V posledných troch zápasoch, v ktorých im chýba hviezdny Auston Matthews, strelili dokopy len tri góly. Frederik Andersen predviedol 24 zákrokov. Kanadský klub nevyužil ani jednu zo štyroch presiloviek, vďaka čomu Wild prežili už 24 oslabení z posledných 25.

Hviezdy duelu: 1. A. Stalock, 2. T. Ennis, 3. M. Granlund (všetci MIN)

MacKinnon zariadil triumf Colorada nad Floridou

Nathan MacKinnon strelil oba góly Colorada pri víťazstve 2:1 nad Floridou, ktorým ukončil sériu troch domácich prehier. Niekdajšia draftová jednotka zaznamenala tretí viacgólový zápis v ročníku. Na jej otvárací gól z úvodu druhej tretiny odpovedal v strede zápasu Aleksander Barkov, ktorý si upevnil post lídra NHL so štvrtým gólom vo vlastnom oslabení v sezóne. Semion Varlamov predviedol pri tretej výhre Avalanche v ostatných štyroch dueloch 32 zákrokov. O štyri menej ich urobil James Reimer, ktorého tím prehral druhý zápas po sebe a tretí z posledných štyroch. Panthers majú po troch z piatich duelov aktuálneho výjazdu bilanciu 1-1-1.

MacKinnonov rozdielový gól:


Hviezdy duelu: 1. S. Varlamov, 2. N. MacKinnon (obaja COL), 3. A. Barkov (FLA)

Donskoi rozhodol o výhre Sharks v Calgary

Joonas Donskoi sa vrátil do akcie po šesťzápasovej absencii a hneď sa stal rozhodujúcim faktorom. V 58. minúte prelomil nerozhodný stav a zariadil výhru San Jose 3:2 v Calgary, ktorá preň bola treťou v posledných štyroch zápasoch. Vo všetkých štyroch kalifornský tím získal aspoň bod. Donskoi si pripísal aj asistenciu pri góle Tima Meiera na 1:1. Meier presne v strede duelu prihrával na presilovkový gól Chrisovi Tierneyovi. Michael Frolík otváral skóre zápasu v piatej minúte a Johnny Gaudreau v tretej tretine vyrovnal stav ma 2:2. Aaron Dell, rodák z Alberty, prispel k triumfu 32 zákrokmi, jeho náprotivok Mike Smith chytil 26 striel. Flames prehrali druhý zápas po sebe a piaty z ostatných siedmich.

Hviezdy duelu: 1. M. Frolík (CGY), 2. Ch. Tierney, 3. J. Donskoi (obaja SJS)

Tampa si predĺžila víťaznú sériu v Arizone

Brayden Point, Tyler Johnson a Nikita Kučerov zaznamenali po góle a asistencii, Vladislav Namestnikov využil presilovú hru a Tampa Bay uspela na ľade Arizony pomerom 4:1. Andrej Vasilevskij sa prezentoval 32 zákrokmi pri šiestej výhre floridského tímu v sérii. Point rozhodol tretí zápas po sebe, pričom skóroval iba 41 sekúnd po Namestnikovi. Domáci Antti Raanta kryl 42 striel, ale nezabránil piatej prehre Coyotes v sérii a ôsmej v posledných deviatich dueloch. O ich jediný gól proti lídrovi súťaže sa postaral Claytor Keller, ktorý znižoval stav v presilovej hre na 1:3. Ukončil 18-zápasové strelecké suchoty trvajúce od 6. novembra.

Hviezdy duelu: 1. B. Point, 2. T. Johnson, 3. N. Kučerov (všetci TBL)

Fleury vyhral súboj s Murraym, Vegas s ďalším rekordom

Očakávaný súboj dvoch niekdajších spoluhráčov vyznel lepšie v prospech skúsenejšieho Marc-Andre Fleuryho. Las Vegas doviedol k domácej výhre 2:1 nad obhajcom titulu s Mattom Murraym v bráne. Obaja brankári urobili po 24 zákrokov a boli prvými dvoma hviezdami zápasu. Prvou bol Fleury, ktorého tím bodoval v šiestom dueli po sebe. James Neal otvoril skóre už po 101 sekundách hry a Jon Merrill rozhodol o výhre v tretej tretine. Na 1:1 vyrovnával stav Ian Cole. Penguins prehrali tretí zápas po sebe a štvrtý z ostatných piatich. Nováčik NHL dosiahol hranicu 20 výhier už v 31. dueli premiérovej sezóny, čím stanovil nový rekord súťaže.

Hviezdy duelu: 1. M.-A. Fleury (VGK), 2. M. Murray (PIT), 3. J. Neal (VGK)

Slováci v akcii:

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
Z. Chára (BOS) 22:17 0 0 0 -1 0 1 2



Autor: Marián Masaryk | Vydané: 15. 12. 2017 | Rubrika: Sumáre


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL