Tatar s úsmevom: Je skvelé opäť získať víťazstvo

Tím Detroit Red Wings si v piatok zaistil veľmi potrebné víťazstvo. V predošlých jedenástich zápasoch totiž vyhral len raz, pričom posledné dva prehral po tom, čo stratil v tretej tretine jednogólové vedenie. Po zápase bol konečne uvoľnený aj Tomáš Tatar.

„Vidíte má usmievať sa. Je skvelé získať opäť víťazstvo,“ povedal slovenský útočník. „Bolo to každý deň čoraz ťažšie a ťažšie s toľkými prehrami. Dúfajme, že sa to teraz otočí a dokážeme na tomto stavať.“

Red Wings tentokrát prišli na to, ako v záverečnej dvadsaťminútovke udržať vedenie. Tatarov desiaty gól v sezóne zvýšil stav na rozdiel dvoch gólov, čo pomohlo zmierniť tlak. Nakoniec sa realitou stalo víťazstvo 3:1 nad Torontom.

„Ten gól určite znížil tlak, ktorý sme cítili. Musíte strieľať viac takýchto gólov v zápasoch ako je tento. Viem, že je nemožné to robiť v každom zápase, ale určite to k víťazstvu pomôže,“ poznamenal Tatar.

Zápas sa pritom nezačal pre trápiaci sa tím optimálne. Už v druhej minúte Jimmy Howard inkasoval a Toronto malo streleckú prevahu 12:7. Tím sa však stmelil, v šatni nabudil a reakciou na to bola dvojgólová druhá tretina so streleckou prevahou 13:5.

„Po prvej tretine sme si povedali, že nehráme dosť dobre. V zápasoch predtým sme hrali tým správnym spôsobom a robili veľa dobrých vecí. Povedali sme si, že musíme hrať tak isto ako v nich a stavať na tom. Myslím si, že v druhej a tretej tretine sme hrali skvelo,“ dodal Tatar.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 16. 12. 2017 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL